EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-01-2023 16:26   Güncelleme : 17-01-2023 16:28

100 ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk döneminde belirli günler ve haftalar kapsamında Kdz.Ereğli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

100 ÖĞRENCİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

2022-2023 Eğitim öğretim yılının ilk döneminde belirli günler ve haftalar kapsamında Kdz.Ereğli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü’nce yürütülmekte olan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde “Yarışmaların Yıldızları Ödüllerini Alıyor” adlı ödül törenine Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Kdz.Ereğli Halk Eğitim Müdürü Metin Bozkurt, öğretmenler, öğrenciler ve ödül alan öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül,  2022 tarihinde başlayan yorucu bir o kadar da zevkli geçen bir eğitim ve öğretim döneminin sonuna gelindiğini hatırlatarak, “Bu süreçte öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz beya bir yoruldular ve iyi bir tatili hakettiler. Ben hepinizin mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yarıyıl tatili geçirmesini temenni ediyorum”dedi.

Akgül, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Eğitim insani bir şeydir ve amacı insanı olumlu yönde ulaştırabildiği kadar yükseğe çıkartmasıdır, ulaştırabildiği kadar yükseğe ulaş edilmesidir. Milli Eğitim kurtuluşunun ve yükselişinin ancak eğitim ile mümkün olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Eğitimin geçmiş zamanlardan bu zamana kadar ne kadar önemli olduğunu da bilmeyen yoktur. Hayatımızın her alanında eğitim sürecinde olduğumuz vazgeçilmez bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için tüm paydaşlarımızla birlikte işbirliği içerisinde çalışmaktayız. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi için büyük gayret göstermekteyiz. Öğrenmenin dört duvar arasına, bir çatı altına hapsedilmeyecek kadar önemli, hayatın her alanında ve her zaman devam eden bir süreç olduğu bilinciyle hareket etmekteyiz. Bu amaçla çocuklarımızın sadece akademik olarak değil, sosyal, kültürel ve sportif yönden de iyi yetişmeleri için kendilerini gerçekleştirmeleri için öğretmen ve idarecilerimizin atılması gereken her türlü adımları attıklarını ve özveri ile çalıştıklarını bilmekteyiz. Attığınız adımlar bilinçsel donanım kazandırmanın yanında duyutsal olarakta öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini sağlamakta ve onların akademik başarılarına destek olmaktadır. Bununla birlikte öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedip, onları bu doğrultuda destekleyen öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin göstermiş oldukları çabanın çok değerli olduğunun da bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bugün burada ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi onların velilerini, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün öğretmen ve öğrencilerimizin yarıyıl tatillerini sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’ün konuşmasının ardından Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Daha sonra ise, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren 100 öğrenciye ödülleri verildi.

AdminAdmin