KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-06-2021 14:30

ANTİKA EŞYALARINI DÜKKANDA SERGİLİYORLAR

Ereğli'de yaşayan Tanık ailesi, yaklaşık 15 yıldır topladıkları antika eşyaları evlerine sığdıramayınca Antika eşyalar için kendilerine ait olan dükkanda sergilemeye başladı.

ANTİKA EŞYALARINI DÜKKANDA SERGİLİYORLAR

Ereğli'de yaşayan Tanık ailesi, yaklaşık 15 yıldır topladıkları antika eşyaları evlerine sığdıramayınca Antika eşyalar için kendilerine ait olan dükkanda sergilemeye başladı. Antika eşyaların satılık olmadığını ifade eden aile bireyleri, antika eşyaları olanların iş yerlerinde eşyalarını sergileyebileceklerini, hatta satmaları durumunda kendilerinin alabileceklerini ifade ettiler. 

Ereğli’ de yaşayan ve Hurdacılık işi ile uğraşan Hacıbey Tanık ve ev hanımı olan kardeşi Songül Tanık Ekici, Dedesinden babasına, babalarından da kendilerine geçen Antika merakından dolayı topladıkları eşyaları sergilemek için iş yeri açtı. 

Babalarından kalan eşyalarla birlikte kendilerinin de topladığı, gittikleri diğer il ve ilçelerden aldıkları Antika eşyaları evlerinde yer kalmayınca dükkan açmayı kararlaştıran iki kardeş, kendilerine ait dükkanı Antika evine çevirdi. ANTİKHOMES adını koydukları iş yerlerinde topladıkları Antika eşyaları sergileyen kardeşler, eşyaları satın almak istenmesi üzerine ise gelenlere eşyaların satılık olmadığını söylüyor. 

150 yıllık Rus askerlerin matarasında, Kilise Çan’ına, eski sandıklardan sinilere, ilk çıkan kameralardan elle kontrol edilen dikiş makinelerine, gramofondan ibriklere kadar birçok eşya bulunan dükkânda yeni nesil malzemelerde yer alıyor. 

Antika meraklarının babalarından geldiğini ve açtıkları iş yerinde şark köşesinin bulunduğunu söyleyen Songül Tanık Ekici, gelen misafirleri dükkanı gezdikten sonra şark köşesinde kahve ikram ettiklerini ifade etti. Ekici, antika telefon, kamera, sini, dikiş makinesi, gramofon, matara, çan ve en eski malzemeleri olan sandığı almak için gelenlerin çok ısrar ettiğini ancak eşyaları satmadıklarını kaydetti. Songül Tanık Ekici konuşmasın da  “ Antikaya olan merakımız dededen babaya, babadan da oğula geçen bir merak. Mesleğimiz aslen hurdacılık.  Hurdacılık yaparken elimize geçen güzle parçaları evimizde değerlendirmeye ve dekor olarak kullanmaya başladık. Daha sonra baktık ki evlere sığamıyoruz. Güzel bir dükkan alıp içerisini dekore edip ürünleri sergilemeye başladık.  Sonuç olarak böyle şık güzel ve herkesin gelip görebileceği bir mekan yaptık. Ürünlerimiz arasında 150-200 sene öncesine ait ürünler var. Çok güzel sandıklarımız var. Daktilolarımız, telefonlarımız, gramofonlarımız var.  Çok güzel nadide parçalar bulunabilecek bir mağazamız var. Ürünlerimizin en eskisi zannedersem 200 senelik.  Antika, günümüzde 7 den 70 e herkesin dikkatini çeken ürünler. İsteyen dileyen herkes gelip bir kahvemizi içip mağazamızı dolaşabilirler. Güzel ürünleri görebilirler. Ellerindeki eski tarihi ürünler varsa mağazamızda sergileyebilirler ve hatta ücret karşılığında da alabiliriz.  Mağazamızda satmaya kıyamadığımız çok değerli parçalarımız da var. Sandığımız yaklaşık 200 yıllık. Almak için çok çaba sarf edenler var. Onun dışında ıbrıklar var. Ailemiz için çok değerli” dedi. 

Songül Tanık Ekici, ağabeyinin eşi ile birlikte durdukları iş yerinde gelenlere ellerinden geldiği kadarıyla Antika eşyalar hakkında ilgi vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AdminAdmin