SPOR
Giriş Tarihi : 18-10-2022 15:02

BAŞKAN POSBIYIK’TAN KIZ FUTBOL TAKIMI’NA MORAL ZİYARETİ

Kdz. Ereğli Belediye ve Spor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor Kız Futbol Takımı’na Gaziantep ALG Spor maçı öncesi moral ziyaretinde bulundu. Kadın futbolculara olan inancını belirten Başkan Posbıyık, “Biz yönetim olarak her türlü fedakarlığı gösteriyoruz. 12 branşta 900’e yakın lisanslı sporcumuz var. Ereğli’nin gençliğine sahip çıkıyoruz. Kadın Futbolunun temelleri ilk Ereğli’de atıldı. Onun için bu şerefi, sizlerin en iyi yerlere taşıyacağınıza ve başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi. Başkan Posbıyık’ın ziyaretinde oyunculara baklava ikramında bulunuldu.

BAŞKAN POSBIYIK’TAN KIZ FUTBOL TAKIMI’NA MORAL ZİYARETİ

Kdz. Ereğli Belediye ve Spor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, bu hafta sonu Ereğli’de Gaziantep ALG Spor kulübünü ağırlayacak olan Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı’na destek ziyaretinde bulundu.

Başkan Posbıyık, beraberinde Belediyespor As Başkanı Muhammet Ali Ateş ve Özel Kalem Müdürü Faruk Deniz ile birlikte Şehit Vefa Karakurdu Stadına geçerek bir süre takımın antrenmanını izledi. Teknik heyet ile kadın futbolculara, geçtiğimiz sezonun Kadınlar Süper Lig şampiyonu olan Gaziantep ALG Spor maçında başarı dileyen Başkan Posbıyık, “Bu hafta sonu bir toplantı için Sivas’da olacağım. Onun için iki takımımızın da maçlarını izleyemeyeceğim ama kalbim sizinle” dedi.

-KADIN FUTBOLUNUN TEMELLERİ EREĞLİ’DE ATILDI-

Kadın futboluna verdiği önemi bir kez daha anlatan Başkan Posbıyık, oyunculara yönelik şu konuşmayı yaptı:

“Hep başarılı olmanızı istiyorum, siz bu ligin en önemli insanlarısınız. Niye, ilk defa Ereğli’de başlattık biz bu Kız Futbol Takımı olayını. Şalvarspor, Alyazmalıspor ile birlikte. O bakımdan bu şerefi en iyi yerlere götürmeniz lazım. Size güveniyoruz, inanıyoruz. İlk hafta Karagümrük’te iyi oynadınız. Ama olmadı. Bu hafta ligin en iyi şampiyon takımı Gaziantep ALG Spor geliyor buraya.  Önemli olan inançlı olmak. Sahada savaşmak. İnanın yöneticiler olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Takdir edersiniz sadece Erkek Futbol, Kız Futbol takımı değil diğer branşların hepsi bizde, 900’e yakın lisanslı sporcumuz var.  Ereğli gençlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kötü alışkanlıklar olmasın diye belediye olarak da çok büyük gayret sarf ediyoruz.  Çünkü tahmin edin, hem kadın, hem erkek hem de diğer branşları maddi ve manevi yürütmek kolay değil.

-SİZLERİ HEP DESTEKLİYORUZ-

Bütün Yönetim Kurulu üyelerimizle her türlü sıkıntıyı çekiyoruz, sizleri hep desteklemeye çalışıyoruz. Bundan da şeref ve mutluluk duyuyoruz. Sizlerden bazılarınıza anlatmıştım. Elinden tuttuğumuz Berna geldi, beni ağlattı. Onu 9 yaşında köyüne gidip babasından istemiştim. Kızlara futbola vermezlerdi. Babası da vermiyordu. Başına bir iş gelir diye korkuyordu. Yetiştirdik, sonra transfer oldular. Bir gün geldi bana dedi, ‘Sen benim babamsın, 9 yaşında alıp beni antrenmanlara başladım. Eğer siz izin alıp beni yönlendirmeseydiniz, şuanda sizin karşınıza bir çocukla gelecektim, çünkü köylerde erkenden evlendiriyorlar kızları. Ama şuanda karşınıza Milli olmuş, kolunda bir altın bilezik olan bir öğretmenim’ dedi. Birçok yerde oynadı ve bu sezon Galatasaray’a geçti. Bu beni çok mutlu etmişti. Bu tür sözleri Ece’den de alıyorum.  Onun için hepinizin mutlu olmasını istiyorum. Sosyal olmanızı istiyorum. Biz daima sizin abiniz, babanız gibi görün.  Yönetici heyet, teknik heyet çok değerli bir ekip. Kazasız, belasız, sakatlık olmadan Allah yolunuzu açık etsin, iyi bir sezon diliyorum, başarılar diliyorum.”

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından oyunculara baklava ikramında bulunuldu ve hatıra fotoğrafı çekildi.

AdminAdmin