Haber Merkezi-Kdz. Ereğli’de CHP‘de hareketli günler başlıyor!
CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen bildirilere göre Ereğli’de “Mahalle Delege”leri seçimleri13 Ağustos’ta başlayacak!
Gönderilen genelgeye göre 7 Eylül’e kadar belirlenen Mahalle, Belde ve Köy Delegeleri13Eylül-5 Ekim arasında yapılacak kongrede ilçe başkanını seçecek.
CHP Ereğli İlçe örgütünde yaklaşık 4822 üye bulunuyor.
Bu üyeler Mahalle, Belde, Köylerden toplam400 Delege seçecekler.
Bu sayıya “Tabii Üyeler”in katılımıyla sayı 420 Delege sayısına ulaşacak!
CHP İLÇE BAŞKANI ALİ KOCAMANOĞLU’NDAN İLGİNÇ FİKİRLER ORTAYA ÇIKIYOR!
Geçtiğimiz günlerde CHP Parti Başkanlığı’nda toplantı düzenleyen İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu hakkında seçimler öncesinde ilginç ve CHP Tüzüğüne uymayan kuralları gündeme getirdiği iddiaları fazlalaştı!
“ÇARŞAF LİSTE” UYGULAMASI YAPACAKMIŞ!
Konu ile ilgili tarafımıza ulaşan bilgilere göre, “İlçe Başkanlığı Delege olacak adayların müracaatını SMS gibi yollarla isteyemez”! Böyle bir gereklilik yok.
Oysa CHP İlçe Başkanlığı üyelere “SMS” yoluyla ”İkamet ettiğiniz mahalleden delege adayı olmak isteyen üyelerimiz 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren başvurularınızı ilçe başkanlığı Sekreterliğine
Yapabilirsiniz” diyor!
CHP Parti Meclisi’nin hazırladığı yönetmelik diyor ki, ”Delege seçilebilmek için önceden ilçe başkanlığına ya da seçimi yapacak görevliye başvuru yapılması gerekmez. Adaylar, aday olduklarını diledikleri yöntemle üyelere duyurabilirler. Seçimin yapılacağı yerde afiş ya da liste asılması, broşür dağıtılması gibi yöntemler kullanılabilir.”
Şimdi sormak gerekiyor!
CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu kendisini “Yönetmeliği” hazırlayan Parti Meclisi’nin üzerinde mi görüyor?
Bunlar yetmezmiş gibi CHP İlçe Yönetimi, özelliklede İlçe Başkanı “Çarşaf Liste” ile delege seçimlerinin yapılacağını dillendirmeye çalışıyor!
Bu konuda da “Yönetmelik” diyor ki, ”Oy pusulaları önceden hazırlanmış, basılmış olabileceği gibi, elle de yazılabilir”!” Seçilecek delege sayısı kadar veya daha az sayıda isim yazılı oy pusulaları geçerlidir. Seçilecek delege sayısından fazla ad yazılmışsa sona yazılan fazla adlar yazılmamış sayılır”!
Yani kafasınca Ali Kocamanoğlu diyor ki; “Bana Delegeler isimlerini yazdıracak, listeleri ben hazırlayacağım, örneğin 20 delegesi olan mahalleye “Çarşaf Liste” yaparak 35-40 kişinin ismini yerleştireceğim!”
Sonrada ilk 20 Delege olacak, diğerleri havasını alacak!
Seçim başlamadan seçimi kazanmanın peşine düşmüş Ali Kocamanoğlu!
YÖNETMELİK AÇIK VE NET!
Bu konuda CHP Yönetmeliği açık ve net diyor ki; Baştan Delege sayısı kadar olanlar oy almış olur, diğerleri sayılmaz!
Bu yönetmeliği CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu kendi isteğine göre nasıl yorumlar!
Sadece bu konuşmalar parti içinde muhalefeti kutuplaştırır!
ESKİ KÖYE YENİ ADET…
CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu bu tutumuyla yaklaşan Mahalle Delege seçimlerinde üyeleri “Kaos”a götürmeye mi çalışıyor!
“Biz Halkın Partisiyiz” söylemine karşı parti içi “Demokrasi” kurallarını “Hiç’e” mi saymış oluyor!
HER ADAY KENDİ LİSTESİNİ YAPABİLMELİ…
Ağustos ayında yapılması planlanan “Mahalle Delege” seçimlerinde geçmişte uygulandığı gibi her mahallede sandık koyulabilmeli, her üye istediği listeye “Oy” kullanabilmeli!
Bu kadar demokratik bir yöntem varken üyeler üzerinde “Baskı Kurmak”, Sadece “Benim Dediğim olur” mantalitesiyle hareket etmek gelecekte sadece CHP’nin kurumsal yapısına zarar verecektir!
Şu gerçek unutulmamalıdır!
Geçtiğimiz dönemde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yakın gurupların “Delege” sayısı çoğunlukta olmasına rağmen İlçe Başkanlığı seçimlerini Ali Kocamanoğlu kazanmıştı!
Geçmişte yaşanan olaylar bugünler için ders niteliğindedir!
CHP kendi bünyesinde bulunan üyelerine güvenmek zorundadır!
“Ben böyle istedim, oldu” mantalitesi ile hareket edecek guruplar uzun vadede kaybedeceklerdir!
Her seçim döneminde “Önseçim” diye bağıranlar bugün neredeler!
CHP eğer “İktidar” yolunda yürümek istiyorsa önce “Teşkilat”ları üzerinde kurulmuş “Yuvalanmaları” bertaraf etmeliler!
CHP bugün İlçe Yönetimi bir bütün halinde kararlar alabiliyor mu? Alamıyor!
Doğal olarak görevine devam etmek isteyen Ali Kocamanoğlu karşısında bir “Muhalefet” bulacaktır!
Eğer “Demokrasi” diyorsak bunu kabulleneceğiz!
Sandıkta kim kazanır?
Demokratik ortamda yapılacak seçimlerde “Sandık”tan kim çıkarsa tüm CHP’liler bu kişilere saygı duymalıdırlar!
Aksi uygulamalar “Delege” seçimleri üzerinde sadece“Gölge” yaratır!
Umarız bugünkü Ereğli CHP Yönetimi bu doğrultuda kararlar alır ve herkes “Sandık” sonuçlarına saygı duyar!
İktidar’a yürümenin “Tek” yolu budur…























