YEREL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 19:10

ENGELLİLER GÜNÜ’NDE BULUŞTULAR

Özel eğitime gereksinim duyan çocuklar ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi öğrenci ve öğretmenleri Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evleri Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde bir araya geldiler, birlikte müzik etkinliği ve resim yaparak karşılıklı empati kurdular.

ENGELLİLER GÜNÜ’NDE BULUŞTULAR

Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet halk Evleri Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 Aralık Engelliler Günü etkinliği düzenlendi.

Özel eğitime gereksinim duyan çocuklar ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi öğrenci ve öğretmenleri bir araya geldiler, birlikte müzik etkinliği ve resim yaparak karşılıklı empati kurdular.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü İsmail Başel, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek; “Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluk kapsamında bulunan Cumhuriyet Halk Evleri Engelli Rehabilitasyon binasında özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın çalışmalarına Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle bu çocuklarımızla bir araya gelip bir farkındalık oluşturmak istediler, bizde davet ettik. Ziyarete gelen öğrencilerimiz ve öğretmenleri özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın sanatla nasıl geliştiklerini, gerek resim, gerek müzik kursuyla hayatlarına nasıl katkıda bulunduğumuzu çok net bir şekilde gördüler. Bu çalışmalarımız aksamadan devam edecektir” dedi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Filiz Işıkdemir de şunları söyledi:

“3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla değerli öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ziyarete geldik. Buraya gelme amacımız özel gereksinimli çocuklarımızla, normal gelişim gösteren öğrencilerimizi bir araya getirerek iki grup arasında empati sağlamaktı amacımız. Bu çalışmayla bunu gerçekleştirdik. Bizim öğrencilerimizle farkındalık yarattık. Öğrencilerin ne kadar özgüvenli, ne kadar sanatla iç içe olduklarının farkına vardık şuanda. Müzikle ilgileniyorlar, resim sanatıyla ilgileniyorlar. Çok özgüvenli bir şekilde bizim ortamımızda şarkı söylediler, çok mutlu olduk. Belediyemize böyle bir imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz.”

AdminAdmin