YEREL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 13:23

Ereğli Sahiline Park ve İbadet Alanı Projesi’ne karşı davalar ve davacılar artıyor

Ereğli Sahiline Park ve İbadet Alanı Projesi’ne karşı davalar ve davacılar artıyor

Kdz. Ereğli’nin Amfi Tiyatro ile Gazi Alemdar Müze Vapuru arasındaki alanda yaklaşık 700 metre boyundaki alanın deniz tarafına dolgu yapılması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı girişim, yargıya taşınmıştı.

Aralarında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’nun da yer aldığı 29 kişi  20 Eylül 2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Zonguldak İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Kısa adı KERÇEP olan Kdz.Ereğli Çevre Platformu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"İlçemiz sahil şeridinde Park ve İbadet Alanı Projesi için yapılan imar planı değişikliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16 Mayıs 2022’de askıya çıkarılmış, yoğun itirazlar olmuştu. Proje değiştirilmiş 20 Temmuz 2022 tarihinde ise yeni proje askıya çıkarılmıştı. Bu proje de birçok kişi tarafından itirazlarda bulunulmuştu.

İtiraz süresinin tamamlanması ardından 7 Eylül 2022 tarihinde Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından hem projenin kendisine hem de yönetmelikte yapılabilecek yapılar bakımından yapılan yönetmelik değişikliğine Danıştay’da dava açılmıştı.

Diğer taraftan Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) organizasyonuna katılan 27 ilçe hemşerisi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’nun yer aldığı 29 kişi de 20 Eylül 2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Zonguldak İdare Mahkemesi’nde dava açmıştır. Davada özetle; projenin kanun ve yönetmeliklere aykırı olmasına, çevreye - sosyal ve kültürel yaşama – sahilin dokusuna zarar verecek olmasına yer verilmiştir.

Söz konusu proje kapsamına Ankara Mimarlar Odası da benzer gerekçelerle ayrı bir dava açmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

AdminAdmin