YEREL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 16:33

KELEŞ: 'SEÇİMLERDE TEKRAR ADAYIZ'

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında icraatlarını ve devam eden projelerini açıklarken,, Oda seçimleri için İlçe Seçim Kurulu’na 1 Ekim tarihi için başvuruda bulunulduğunu belirterek, “Mevcut yönetim olarak seçimlerde adayız. “dedi.

KELEŞ: 'SEÇİMLERDE TEKRAR ADAYIZ'

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin tüzüğüne göre 4 yılda bir yapılan seçimlerin bu sene Ekim-Kasım ayları içerisinde yapılacağını belirterek, Ereğli’de seçimlerinin 1 Ekim Cumartesi günü yapılması için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Yeniden seçimde aday olduklarını ifade eden Başkan Keleş, “Çok daha güçlü, yeni, genç ağırlıklı, içinde kadın olan, şehrin her katmanını kapsayan bir organizasyon içerisindeyiz.” Şeklinde konuştu.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, basın toplantısı düzenleyerek oda çalışmalarını ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

TSO hizmet binasında düzenlenen toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri Tasin Tanyıldız, Kadir Çaygenç, ve Serdar Bakkaloğlu ile Meclis Üyeleri Numan Şen, Yavuz Sesli, Taha Kuyumcuoğlu, Cenk Koşun ve Cevdet Demircan da hazır bulundu.

TSO Başkanı Arslan  Keleş, açıklamalarına başlamadan önce 30 Ağustos kutlamaları için gittiği Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Zafer Anıtı'nda yapılan tören sırasında fenalaşarak hayatını kaybeden Turgut Kaçmaz’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Çok üzgünüz. Ereğli’nin çok önemli bir tarihini kaybettik.” dedi.

Keleş, 1 Eylül’de balıkçılar için av yasağının biteceğini hatırlatarak, bereketli bir sezon diledi.

“SEÇİMLERİNİN 1 EKİM’DE YAPILMASI İÇİN BAŞVURDUK"

Başkan Keleş, TOBB’un tüzüğüne göre 4 yılda bir yapılan seçimlerin bu sene Ekim-Kasım ayları içerisinde yapılacağını belirterek, Kdz. Ereğli TSO seçimlerinin 1 Ekim Cumartesi günü yapılması için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını ifade etti:

Keleş, 4 yıl önce göreve geldiklerinde yönetim olarak şehrin ihtiyaçlarını öncelik aldıklarını dile getirerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunun içerisinde kişisel, bireysel ya da belli bir gruba yönelik menfaate yönelik bir çalışma ve eylem içerisinde olmadık. Şehrin genelini ilgilendiren konularla ilgili olarak şehrin seçilmişleriyle, atanmışlarıyla bir arada çalıştık. Bu süreç içerisinde çok iyi işler yaptığımızı ve bugüne kadar hiç konuşulmayan konuları dile getirdik ve bunlarla ilgili somut gelişmeler kaydettik. Bir kurumun başında olabilirsiniz ama tek basınıza hiçbir gücünüz yok. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının 2 bin 650 üyesinden almış olduğu muhteşem bir gücü var. Bu gücü hep arkamızda hissettik ama iş yapmak için Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, Bürokratlar hepsine ihtiyacınız var. Zonguldak’ın 5 milletvekili var, hepsine çok teşekkür etmek istiyorum. Odalar genellikle kendilerini siyaset üstü bir kurumuz diyerek soyutluyorlar. Böyle dediğimiz zaman siyaset kurumunu rencide etmiş oluruz. Biz siyaset dışında bir kurumuz, üstünde bir kurum değiliz. Ama siyasetle birlikte iç içe çalışıyoruz. Kapımız tüm siyasi partilere hep açıktı. Odamızda hem iktidar partisini hem muhalefet partisini defalarca kez ağırladık, bu şehrin sorunlarını dile getirdik, çözüm önerilerimizi sunduk ve ortak paydada buluştuk. 5 milletvekilimiz de bize her anlamda katkı sağladılar, kendilerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunun dışında mecliste milletvekilleri bulunmayan diğer partilerin il başkanları, ilçe başkanları da hep mesafe koymaksızın iyi çalışma içerisinde oldular, bizlere destek oldular. Bu şehrin ekonomisini geliştirecek, bu şehrin sosyal dokusuna renk katabilecek, bu şehri bir adım öteye taşıyacak projeler peşinde koştuk. Hiçbir zaman hayal satmadık, hayal ürünleri ile ilgilenmedik. Kişisel çıkarlara yönelik hiçbir faaliyet ve tutum içerisinde olmadık. Hiçbir kurum ve kuruluşla kavgamız yok. Kişisel olarak bu oda başkanlığını yapmıyoruz. Bu şehre faydalı olmaya çalışıyoruz ve herkesle sürdürülebilir iyi ilişkiler kurmak üzere hayatımızı planladık ve bu doğrultuda çalışıyoruz.”

 “TEKRAR ADAYIZ”

Kdz.Ereğli  TSO Başkanı Arslan Keleş, “Seçme ve seçilme herkesin en doğal hakkı. Kimsenin hakkına saygısızlık edecek bir tutum ve davranış içerisinde olamayız. Seçime sadece bir ay kadı ve biz arkadaşlarımızla birlikte tekrar seçime adayız. Çok daha güçlü, yeni, genç ağırlıklı, içinde kadın olan, şehrin her katmanını kapsayan bir organizasyon içerisindeyiz. Şunun da sözünü vermek istiyorum; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası 20 meclis üyesi ile temsil ediliyor. Bizim 2 bin 650 üyemiz var bu 20 meclis üyesi maalesef sayı olarak çok az. Bu sayıyı arttırmak bizim elimizde fakat bir seçim sürecine gireceğiz. Burada yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bu işte herhangi bir arttırıma girmedik. Yani meslek gruplarını bölerek daha fazla meclis üyesi ile Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetilmesi  lazım. Göreve geleceğimiz 2 Ekim’den itibaren tekrar bunun için süratli bir şekilde aksiyon alacağız ve bu işin organizasyonunu yapacağımızı şimdiden size söz veriyorum. Herkesin bir sesi  ve rengi olması meclisimizde. Biz demokrasiye inanan, çoğunluğun sesine kulak veren bir yönetim anlayışını düstur edindiğimiz için kendimize bu anlamda bundan sonraki çalışmalarımıza hız vereceğiz.”şeklinde  konuştu.

‘TEK SORUN İSTİHDAM!”

Hem ülkenin hem bölgenin en önemli sorununun istihdam olduğuna dikkat çeken Keleş, “Kdz. Ereğli sanayisi ile güçlü, tersaneciliği ile güçlü, turizm potansiyeli olan ama pek ortaya çıkmamış bir kent. Zonguldak’ın en büyük yerleşkesi, yaklaşık 180 bin nüfusu, 33 bin öğrencisi ile Zonguldak iline vermiş olduğu yüzde 40-45’lik vergi ödeme tahsilat oranıyla beraber Zonguldak’ın her anlamda 3’de 1’inden biraz daha fazlası. Hep şunu söyledik; temsilde ve paylaşımda Kdz. Ereğli hak ettiğini alamıyor. Temsil konusu bizim için çok önemli. Yaklaşan bir genel seçim de var. Kdz. Ereğli’nin bugün mecliste çoğunluğu olan partilerden mutlaka seçilecek sıralarda olacak ve Ereğli’de yaşayan milletvekillerine ihtiyacı var. Bu bizim elimizi güçlendirir. Biz şu an mevcut milletvekillerimiz ile de uyum içinde çalışıyoruz ve kendilerinden ciddi anlamda katkı görüyoruz. Ama Ereğli’den biri olursa işlerimizin daha kolay yürüyeceğini, daha iyi iletişim kurabileceğimizi düşünüyoruz.”diye konuştu.

“YENİ İŞ ALANLARINA , YENİ İSTİHDAM ALANLARINA İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Keleş, Ereğli’nin potansiyel olarak ciddi bir dinamizminin ve bir gücünün olduğunu ifade ederek “Bu şehirde sermaye birikimi var ve müteşebbis var. Bugün ilk 100 içerisinde 2 tane kuruluşumuz var, yakın gelecekte ilk 100 içerisinde 3 firmamız olacak. Kdz. Ereğli büyüyor, organize sanayi bölgemiz büyüyor. Kdz. Ereğli artık mevcut organize sanayi bölgesine sığmıyor. Yeni iş alanlarına ve sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Kdz. Ereğli’ye ikinci organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalarımıza başladık, sürecimiz devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde bakanlık yetkilileri gelerek yer seçiminde bulunacaklar. Kıyıcak mahallesi sınırları içerisinde 1 milyon 900 bin metrekare bir alan. Alanın köye biraz yaklaştığı gibi, alan çizgileri ile ilgili bir takım sorunlar ve rahatısızlıklar var. Bunları da dikkate alacağız, köy sınırlarının uzağında bu yerleşkeyi inşallah hayata geçireceğiz. Bu kurulacak yeni yerleşkede yaklaşık 4 bin istihdam sağlanacak. Almış olduğumuz ön talep başvurularını klasör almıyor artık. Her gün birisi geliyor Kdz. Ereğli’den yer satın almak için. Çünkü Ereğli’nin yetişmiş bir işgücü ve potansiyeli var. Bu şehir Türkiye Taşkömürleri Kurumu ile Erdemir ile birlikte büyümüş, beyin göçü almış ve nitelikli eleman yetiştirme konusunda gücü olan bir kent. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi’nin de yönetim kurulu başkanlığını yapıyoruz. Orada da sanayinin ihtiyacı olan eleman yetiştirmek için ciddi bir gayret içerisindeyiz. Okulumuzun şu an talep oranı yüzde 99’larda, bölgenin de en fazla talep gören okullarından bir tanesi”dedi.

“EREĞLİ’NİN SU ÜRÜNLERİ İHRACATINDAN PAY ALMASINI İSTİYORUZ”

Kdz.Ereğli’de hayata geçirilmek istenen kafes balıkçılığı girişimine de değinen Keleş, “Ereğli’nin etrafı denizlerle çevrili. Su ürünleri potansiyeli bakımından denizden karaya balık çıkan en önemli noktalardan bir tanesi. Ama biz sadece balıkçılığı denizden karaya çıkan balık olarak görüyoruz. Bunun ne ilçemize ne de bu şehirde yaşayanlara bir faydası yok. Türkiye’nin su ürünleri ihracatı 2 milyar doların üzerinde, Ereğli olarak buradan aldığımız pay ise sıfır. Şimdi buradan pay almak istemek suç mu? Bu işi yapmak için tarım bakanlığı, çevre bakanlığı, ulaştırma bakanlığı, milli savunma bakanlığı ve turizim bakanlığının da onayının alınması gerekiyor. 2018 yılında yaptırmış olduğumuz Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın fizibilite araştırması ile birlikte bu işin olabileceğini akademik verilerle gördük. Bu fizibiliteyi bakanlığa sunduk, bakanlık tarafından uygun görüldü. Bundan yaklaşık bir ay önce Trabzon’dan su ürünleri enstitüsünden yetkililer geldi, toprak analizlerini aldılar. Yapmak istediğimiz yer den bizim tersaneler bölgesinden Akçakoca sınırına kadar olan 6 millik bir alan, en yakını karaya 2 mil, Alaplı derin deşarj sisteminin de 2 mil uzağında. Yani bu kadar analitik ve bilimsel bir çalışma var ki bu işin içerisinde hayretlere düşersiniz. Yaşadığımız şehri seven bu denizi kullanan kişiler olarak da kimsenin yaşam hakkına, konfor alanına bir rahatsızlık vermeden ve bir taraftan da ülkenin ve bölgenin katma değerine katkı sağlayacak projelerin peşinde koşuyoruz. Bu proje diğer balık zenginliğini ve çeşitliliğini de arttıracak. Ereğli’nin ve Zonguldak’ın gizli kalmış potansiyelini ortak çalışma ile ortaya çıkarıyoruz. Ortak çalışma ile kastım hem seçilmişlerimizle hem de Zonguldak’ta faaliyet gösteren 5 Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir olarak hareket ediyoruz. Bu bahsettiğimiz kafes balıkçılığı işinde de yine Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hareket ediyoruz. Örtü altı tarım yani Zonguldak’ın seracılık potansiyeli ile ilgili Zonguldak odalarıyla birlikte hareket ediyoruz. Bu halkayı genişletmemiz, bu şehri büyütmemiz lazım. Bu şehirde kavgaya son vermemiz lazım. Biz ortak akılla ortak ve büyük işler yapmak durumundayız.” İfadelerine yer verdi.

AdminAdmin