YEREL
Giriş Tarihi : 06-10-2021 14:30

KENT MEYDANI BAŞLIYOR…

Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı meclis üyeleri dışında Ereğli halkı ve basın çalışanları tarafından ilgi ile takip edildi.

KENT MEYDANI BAŞLIYOR…

Haber Merkezi- Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı meclis üyeleri dışında Ereğli halkı ve basın çalışanları tarafından ilgi ile takip edildi.

Toplantıya Ak Parti Meclis Üyesi Mustafa Kumaş mazereti nedeniyle katılamadı.

Ereğli Belediye Meclisi kararlarının oybirliğiyle alınması sonrasında konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ereğli’nin geleceğine damga vuracak açıklamalarda bulundu.

SAHİLDEN BAŞKA NEREYİ YAPTI?

Ak Partililerin  kendisine “Sahil’den başka ne yaptı” sözlerine ithafen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı konuşmada  “Doğalgaz’ı onlar mı getirdiler,Su’yu onlar mı getirdiler, Mezarlık’ı onlar mı yapmışlar” sözleriyle yanıt verirken Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un maalesef bir “Kibir” içinde olduğunu  ve siyasette “Kibir”in  yeri olmadığı iddiasında bulundu.

PROJELER DEVAM EDİYOR!

Ereğli Belediyesi’nin başlattığı birçok proje hakkında da bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Kültür Merkezi’nin bitme aşamasına geldiğini, DSİ ile birlikte Ozon Tesisi’nin yapımına başlandığı, yakında Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin hizmete gireceğini,  Ereğli Belediyesi’ne “Kar Küreme Aracı”  özel olarak Avrupa’da yaptırıldığını ve Haziran ayında kendilerine teslim edileceğini açıklarken, Ereğli Belediyesi’nin Kreş yapacağını, bu Kreş’in önünde tarlası, ürünleri ve hayvanlarıyla birlikte bir kompleks olarak çocuklara hizmet vereceğini belirtti.

EREĞLİ’YE CAMİ YAPILMASI!

Ereğli’ye Cami yapılması konusunda Milli Emlak Müdürü tarafından Ankara’ya davet edildiğini açıklayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,” Kent Meydanı na yapılması istenen Cami karşılığında Ereğli Belediyesi’nin devlete olan tüm borçlarının silinmesi teklifiyle karşılaştığında şaşırdığını, kendilerinin devlete borcu olmadığını söylediğinde Milli Emlak Müdürü’nün şaşırdığını, Kent Meydanı yapılacak alanın “basık” mevkide olduğunu söylediğini ve Ereğli’nin 16 Bölgesinde “Cami” yapılması için proje sunduklarını, tahminince Askeri Lojmanlar Mevkisinde “Cami” projesinin yapılacağı tahmin ettiğini ve Belediyenin tüm imkânlarıyla bu projeye destek vereceklerini” söyledi.

ÇAYLAK SİYASETÇİLER!

Son dönemde Ereğli’de başlayan siyasi hareketliliğe de dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Biz göreve geldiğimizde birçok “İmar” dosyası önümüze geldi. Tüm bu dosyalar  devlet tarafından inceleme altında. Biz görevde olmadığımız 5 yıllık süreçte “Trilyonları” götürmüşler. Firmanın biri “Emsalden fazla 4500m2” inşaat yapmış 15-20 Trilyonu götürmüş, şimdi bizden “İskan” alamadım diye bağırıyor. Utanmadan “Para istemişim, iskanı verecekmişim” gibi yalanlarla karalama kampanyası yapıyorlar. İşte bu gruplar başlarına bir adam bulmuşlar, yeniden Ereğli Belediyesi’ni ele geçirme planları içindeler. Bu kişiler amaçlarına ulaşamayacaklar.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ BAŞLAMALIYDI!

Ak Parti Meclis Üyesi Numan Korkmaz’ın sözlerine cevap veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ben Akparti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt hakkında ağır kelime kullanmadım. Bizler Ereğli’nin geleceği adına gerek Ereğli Kaymakamı, gerek TSO Başkanı, gerek Akparti İlçe Başkanı ile birlikte toplantılar yapar, fikirlerimizi beyan eder, ortak bir karar alırdık. Bundan 10 gün öncesinde alınan kararlar çerçevesinde Üniversite Kampüsü’nün temeli atılmalıydı. Bugün bu konu hakkında hiçbir bilgimiz yok. İletişim maalesef koptu, ben 20 yıldır bu meclisi yönetiyorum, neyi konuşup konuşmayacağımı iyi bilirim’ sözleriyle konuya açıklık getirdi.

Konuşma sonrasında Ak Parti’li Meclis Üyeleri yerlerinden kalkarak Meclis Salonu’nu terk ettiler.

AdminAdmin