YEREL
Giriş Tarihi : 05-06-2023 15:19

KURSİYERLER EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Kdz.Ereğli'de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yapılan el emeği, göz nuru ürünler sergilendi.

KURSİYERLER EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Kdz.Ereğli'de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yapılan el emeği, göz nuru ürünler sergilendi.

Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli dallarda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca emekle ortaya çıkardıkları ürünler Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan sergi ile halkın beğenisine sunuldu.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında 5 Haziran Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bozkurt, kurum amirleri, stk temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bozkurt, 7’den 77’ye tüm kursiyerlere hayat boyu öğrenmenin güzelliklerini aktararak ve milli kültürü yaşatıp koruyarak bu vazifeyi halk eğitim merkezinin en güzel şekilde yerine getirdiğine dikkat çekti.

Bozkurt, şunları ifade etti:

“Bu doğrultuda Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezimiz okul öncesinden başlayarak tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimize, devlet korumasındaki çocuklarımıza, özel gereksinimli ve engeli olan bireylere, işçilerimize, hastalarımıza, hükümlülerimize, askerlerimize, üniversite öğrencilerimize, esnafımıza, emeklilerimize, çiftçimize, din görevlilerimize, öğretmenlerimize, muhtarlarımıza, köy, belde ve şehir merkezlerimizdeki tüm insanlarımıza farklı alanlarda kurslar düzenlemektedir. Mekan ve zaman sınırlamasından bağımsız olarak her zaman, her yerde halkımızın öğrenme taleplerini karşılamanın farklı gururunu da yaşamaktayız.

Halk Eğitim Merkezimizi 1 Temmuz 2022 ile 5 Haziran 2023 tarihleri arasında 754 kurs düzenleyerek, 15 bini bulan kursiyerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Bu eğitim hizmetinin niteliği ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 köyümüzde 100 kurs’, ‘Öğrenmeyen kalmasın’ ve ‘Sizleri de Halk Eğitim Merkezimize Bekliyoruz’ projeleri ile gelişmeye devam edecektir. El sanatlarının bir çok farklı dallarında açtığımız kurslarımızla sanatı tüm Ereğlimizle buluşturmaktayız. Elek dokumadan keten dokumaya, çarpanadan taş baskıya, sepet örücülüğünden tel kırmaya kadar birçok kursumuzda yerel ve milli kültürümüzü koruyup yaşatmaya devam etmekteyiz. Hijyen kursundan kaynakçılığa, aşçılıktan kuaförlüğe, giyimden mefruşata kadar farklı alanlardaki kurslarımızla ekonomimize katkı sağlamaya çalışmaktayız. Kısaca her zaman ve her yerdeki kurslarımızla halkımızın sürekli öğrenmesini desteklemekteyiz. Açılışını yapacağımız sergimizde emeği geçen tüm kursiyerlerimize, öğretmenlerimize, müdür yardımcılarımıza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımıza, ilçe milli eğitim şube müdürlerimize, ilçe milli eğitim müdürümüze ve sayın kaymakamımıza kurumum ve kendi adıma şükranlarımı sunuyorum.”
Konuşmanın ardından protokol üyelerince üç farklı salonda açılan sergilerin açılış kurdeleleri kesildi. Sergi, 7 Haziran Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

AdminAdmin