EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-01-2023 11:46

OYUNCAK EVİ OCAK AYI PROGRAMI AÇIKLANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Atölyesi Ocak ayı faaliyet programı açıklandı.

OYUNCAK EVİ OCAK AYI PROGRAMI AÇIKLANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Koordinatörü Melih Tanrıkulu, Ocak ayında Cumartesi günleri atölye çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Oyuncak Evi Atölye çalışmalarına katılmak isteyen veliler 0372 310 01 44 numaralı telefondan ön kayıt yaptırabilirler.

Program şu şekilde:

07 OCAK CUMARTESİ, SAAT : 10.10 – 12.40

MULTİ WORKSHOP- ÇOK YÖNLÜ ATÖLYELER 7-9 YAŞ

YER : KDZ.EREĞLİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

VELİLERİMİZ İÇİNDE SÜRPRİZ AKTİVİTELERİMİZ OLACAKTIR.

Mindfullness ( Fark’andalık) , dikkati bilinçli ve yargısız bir şekilde bulunan an’a odaklanmayı içeren zihinsel bir süreç olarak tanımlanır. Fark’andalık doğuştan olan ve geliştirilebilen bir beceridir. Çocuklar doğaları gereği yetişkinlerden daha yoğun bir farkındalığa sahiptir. Bir ortama girdiklerinde içinde bulundukları an’ı büsbütün hissederek gözlemler ve biz yetişkinlerin fark etmediği birçok detayı fark edebilirler.  Ancak erken çocuklukta yoğun olarak sahip olunan bu farkındalık ne yazık ki yaşın ilerlemesiyle birlikte azalır. Bu becerinin ileri yaşlara aktarılması ve kalıcılığının sağlanması erken çocukluk döneminde Fark’andalık programıyla mümkündür. Erken çocukluk döneminde Fark’andalık uygulamaları bu kalıcılığı sağlamanın yanı sıra çocukların seçici dikkat, dürtü kontrolü ve öz düzenleme gibi becerilerindeki gelişimlerini doğrudan etkilemektedir.

Kdz.Ereğli Belediyesi  Oyuncak Evi ve Kdz.Ereğli Bahçeşehir Koleji iş birliği ile planlanan farklı alanlarda birçok etkinliği içinde barındıran çalışmamız  heyecanla sizleri bekliyor…

14 OCAK 2023 CUMARTESİ, SAAT 10.00 – 10.45

KUŞ YEMLİĞİ ATÖLYESİ  ( DOĞA VE UYGULAMA ATÖLYESİ )

SİNEM ÖZTÜRK, OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ 3 YAŞ

Atölyemizin bahçesinde kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için birlikte kuş yemliği hazırlıyoruz..  Hayvanlara karşı empati becerimizin artması, aynı dünyayı paylaşmanın bilincinin gelişmesine katkıda bulunarak  dünyayı onlar içinde daha yaşanılabilir bir hale getirmek bu atölyenin kazanımları arasında..

14 OCAK CUMARTESİ, SAAT 11.00-12.30

TAŞLARIN MASALI (UYGULAMA ATÖLYESİ), 5-6 YAŞ

BETÜL YÜCEL – OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ

Taş boyama keyifli olmasının yanında çocuklarımızın hayal güçlerini renklendiren , yaratıcılıklarını ve motor becerilerini geliştiren bir etkinlik ve çok daha fazlasıdır. Sende kendi masal taşını oluşturup sana ne fısıldadığını duymak istiyorsan, atölyemize bekliyoruz.

 

21 OCAK 2023 CUMARTESİ , SAAT : 10.00 - 11.00 / 11.30 - 12.30

VİTRAY CAM BOYAMA ATÖLYESİ

PARYA BAŞKURT ( İRAN DEVLET SANATCISI – VİTRAY VE CAM BOYAMA SANATCISI )

6-8 YAŞ ( 1.GRUP )

9-11 YAŞ ( 2.GRUP)

Cam üzerinde yapacağımız vitray boyama çalışmalarıyla çocuklarımızın el becerilerini geliştirip, onları bu renkli sanatla tanıştıracağız ve onların kendi hayal dünyalarında oluşturdukları tasarımları cam üzerine döküp değişik ve eğlenceli ürünler ortaya çıkarmalarına yardımcı olacağız.

Hayal gücünüze inanın ve renklerinizi seçin

28 OCAK 2023 CUMARTESİ 11.00 – 12.30

BETON SAKSI YAPIMI VE BOYAMA ATÖLYESİ

ELİF KOÇ ( İNŞAAT MÜHENDİSİ)

12-13 YAŞ

Beton günümüzün en yaygın taşıyıcı yapı malzemesidir. Betonu sadece inşaat alanlarında değil , dekorasyon amacı ile de kullanmanın mümkün olduğunu gösteren küçük bir kendin yap projesi ile yaşamımızın farklı alanlarına yerleştirebiliriz. Böylece hem beton nedir ? Nelerden oluşur onu göreceğiz, hem de el becerilerimizi geliştirip hayal gücümüzle onu istediğimiz gibi boyayacağız.

Yaratıcılığınızı keşfetmeye hazır mısınız?

AdminAdmin