SİYASET
Giriş Tarihi : 29-03-2023 20:16

YALÇIN'DAN ZİYARETLERE DEVAM...

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sertan Yalçın, seçim süreci çalışmaları kapsamında kısa adı EVEDER olan Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Sosyal Dayanışma Derneği ile Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimlerini ziyaret etti.

YALÇIN'DAN ZİYARETLERE DEVAM...

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sertan Yalçın, seçim süreci çalışmaları kapsamında kısa adı EVEDER olan Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Sosyal Dayanışma Derneği ile Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimlerini ziyaret etti. Ayrıca Ereğli çarşı esnafı ile görüşen Yalçın’a iş insanı Mehmet Çivici, Avukat Adil Ateş ve çarşı esnafından Ahmet İzmirli eşlik etti. 

EVEDER ZİYARETİ

29 Mart Çarşamba günü ilk ziyaretin yapıldığı EVEDER’de Yalçın’ı dernek başkanı Aziz Boy ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Başkan Boy, Sertan Yalçın’ı yakından tanıdığını söyleyerek aday adayı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

EVEDER camiasına teşekkür eden Sertan Yalçın, Erdemir emeklilerinin sorunlarını iyi bildiğini söyledi ve “içinizden biriyim” dedi. 

Boy ve Yönetim Kurulu üyelerine siyasete girme gerekçelerini açıklayan Yalçın, “En büyük neden tek adam rejimimin ülkenin getirmiş olduğu noktadır. Artık ülkede birçok sistem kilitlenmiş durumda.  Bürokrasi kilitlenmiş durumda, Ankara’da iş-güç olmuyor herkes bir kişinin ağzına bakıyor. Bu seçimlerin ülkemiz demokrasisi için son şansı olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerde eğer bu sistemi değiştirebilirsek değiştireceğiz. Değiştiremezsek bundan sonra değiştirme şansımız kalmayacak. Ondan sonraki süreci tahmin edebiliyorsunuz…” dedi. 

YALÇIN: “SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GÖREVE TALİP OLDUM”

Zonguldak’ın, Ereğli’nin ve bölgenin sorunlarını birçok projede görev almasından dolayı çok iyi bildiğini belirten Yalçın, “Dolayısı ile Allah nasip ederse, genel merkezimiz de takdir ederse bölgemi en iyi şekilde temsil etmek için, sizlerin sorunlarını en iyi şekilde Ankara’da çözebilmek için ben bu göreve talip oldum, hazırım. Sizlerin de desteğini bekliyorum.”diye konuştu. 

BOY: “YANINIZDAYIZ”

EVEDER Başkanı Aziz Boy da tüm ülkede olduğu gibi Ereğli’de de sorunların artmasına dikkat çekti ve her alanda kalitenin düştüğünü savundu. Yalçın’a başarılar dileyen ve desteğini açıklayan Boy, “Ereğli’de eskiden 20-30 tane öğrenci tıp fakültesini kazanırdı, şimdilerde 2-3 tane zor kazanıyor. Siyasette olduğu gibi kalite her yerde düşmeye başladı. Dışarıdan gelen vatandaş başka yerde yaşıyor gelip Ereğli’den aday oluyor. Ereğli’nin yolunu-köyünü bilmez, geliyor hem Erdemir’e hem de Ereğli’ye laf atmaya çalışıyor seçilmediği zaman. O bağlamda üyelerim adına gerçekten teşekkür ediyorum aday adayı olduğunuz için. Cumhur İttifakı’na karşı Millet İttifakı’nın liderleri birleşerek ülkenin daha iyi bir konuma gelmesi için yapmış olduğu çabalarda bizler de sivil toplum örgütü olarak her zaman yanınızdayız. Sizin aile yapınızı kişiliğinizi çevreye, Erdemir’e olan bakış açınızı biliyoruz. Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Ereğli’mize yakışır.”ifadelerine yer verdi. 

ESNAF KEFALET ZİYARETİ

Yalçın ve ekibinin bir sonraki ziyaret durağı Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Burada Başkan Mehmet Azman ile Kooperatif yöneticileri Kemal Özer, Zafer Durmaz, Altan Şahinler ve Sabri Dinç tarafından karşılanan Yalçın, aynı zamanda kamyoncu esnafı olan CHP Kandilli belde başkanı Fikri Görmüş’le tanıştı. 

Önceki dönemlerde TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını hatırlatan Yalçın konuşmasında, bölge için elinden gelen çalışmaları yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek, “örneğin, OSB’yi ayağa kaldırmak için çok büyük çabalar gösterdik.”dedi. Esnaf ile halktan destek istediğini bildiren Yalçın, yerli aday vurgusu yaparken yörenin tüm sorunlarına vakıf olduğunun, çözüm yollarını da bildiğinin mesajını verdi.  

Azman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra kooperatifin çalışmalarından söz ederken, “435 milyon lira kredi kullandırmışız: Türkiye’deki bin oda içerisinde ilk 50 sıradayız. Kredisini kullanan esnaf işini yoluna koyarak ticaretini sürdürüyor. Biz de destekliyoruz.” dedi. 
Tüm partilerden aday belirlerken Ereğli’ye en azından 2’nci sırayı  vermelerini isteyen Azman, “Aday listelerine bakacağız ona göre karar vereceğiz. Kim Ereğli’ye iyi yerlerden aday gösterirse onları destekleyeceğiz. Size de çıktığınız siyaset yolunda başarılar dileriz” diye konuştu.  

Ziyaretler sohbet ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sonlandı.

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sertan Yalçın, 30 Mart Perşembe günü partisinin il başkanlığında Aday Adaylığı açıklaması yapacak.

AdminAdmin