OYAK Maden Metalürji Şirketlerinde 23 Nisan coşkusu

OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladı.

YEREL - 02-05-2024 13:00

Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, çalışanlarının çocukları için düzenlediği çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusuna ortak oldu.

 

Erdemir’deki etkinlikler kapsamında, 2009 yılından bu yana düzenlenen ve geleneksel hale gelen çocuk tiyatrosu 18-19 Nisan’da Ereğli'de sahne aldı. Erdemir Kültür Merkezi'nde perdelerini açan  “Kırmızı Pabuçlar” isimli oyun, toplam beş kez gösterime girdi. Oyun, çalışan çocuklarının yanı sıra Ereğli’deki ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşan yaklaşık 2 bin çocuk tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler, Erdemir Çocuk Bakım Yurdu’nda okul öncesi eğitim gören çocukların Erdemir Genel Müdürlüğü’nü ziyaretiyle devam etti. Erdemir çalışanlarının ilkokul çağındaki çocukları ise Genel Müdürlük binasında yapılan bilgilendirmeyle üretim süreçleri hakkında bilgi aldılar ve Erdemir itfaiyesini ziyaret ettiler. Aynı zamanda günün anısına isimlerine özel olarak hazırlanan baretler de çocuklara hediye edildi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çalışanlarının çocukları için tesis gezisi düzenleyen Erdemir Maden ise, çocuklara anne ve babalarının çalıştığı üniteler hakkında bilgi verdi. Tesis gezisi sonrasında Genel Müdürlük binasını ziyaret eden çocuklara Ermaden yönetimi tarafından hediye verildi. Toplantı salonunda tesis hakkında düzenlenen bilgi yarışmasında, çocuklar kendi aralarında yeni genel müdürlerini seçtiler. Çocuklardan oluşan yönetim, oyun parkları ve çeşitli aktiviteler konusunda yeni kararlar aldı. 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Uygur Tiyatro tarafından sahnelenen “Kırmızı Pabuçlar” isimli oyun gösterime girdi. Divriği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesiyle perdelerini açan oyun, ilkokul çağındaki yaklaşık 580 öğrenci tarafından izlendi.

 

İsdemir’de ise, 20-21 Nisan’da lojman bölgesinde Çocuk Şenliği düzenlendi. Site bölgesindeki depremzede çocuklar, kurulan canlı langırt, şişme oyunlar, tırmanma duvarı gibi oyunların keyfini çıkardılar. Yüz boyama etkinlikleri, spor aktiviteleri, halat çekme ve çuval yarışı gibi etkinlikler de çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Çocuk Şenliği, sahneye çıkan çocukların 23 Nisan marşlarını hep bir ağızdan okumaları ile sona erdi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, İsdemir Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda “Kırmızı Pabuçlar” oyunu da gösterime girdi. 22 Nisan tarihinde üç kez perdelerini açan oyun, lojman bölgesindeki Demirçelik Anaokulu ve Demirçelik İlkokulu öğrencileri ile buluştu. 24 Nisan’da ise, Demirçelik İlkokulu öğrencileri Genel Müdürlük makamına temsili olarak oturdu. Ziyarete okul idarecileri ile 1 ve 4’üncü sınıftan iki öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Günün Diğer Haberleri