GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-08-2022 13:49   Güncelleme : 28-08-2022 14:53

ADD'DEN 'BİRLİK VE BERABERLİK' KAHVALTISI

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kdz.Ereğli  Şubesi tarafından  30 Ağustos Zafer Bayramının 100.yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihçi Yazar Erol Yıldız’ın da katılımıyla birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

ADD'DEN 'BİRLİK VE BERABERLİK' KAHVALTISI

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Kdz.Ereğli  Şubesi tarafından  30 Ağustos Zafer Bayramının 100.yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihçi Yazar Erol Yıldız’ın da katılımıyla birlik ve beraberlik kahvaltısı düzenlendi.

Bozhane Kafe’de düzenlenen etkinliğe; Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı temsilcileri, Kdz.Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu ve  Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Arslan, ADD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ile ADD üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan ADD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan, Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü dolayısıyla  30 Ağustos Salı günü saat 19.30’da Bozhane Burger King önünden Amfi tiyatroya kadar bayraklarla zafer yürüyüşü, sonrasında ise Amfi tiyatroda program gerçekleştirileceğini hatırlatarak,  kutlamalar kapsamında düzenledikleri birlik ve beraberlik kahvaltısına katılanlara ve ayrıca ayakta alkışlanan kısa tiyatro gösterisine emeği geçenlere teşekkür etti.

Armağan’ın açılış konuşmasının ardından Tarihçi Erol Yıldız tarafından söyleşi düzenlendi. Konuşmasında kadın haklarından bahseden Yıldız, “Bu memleketi çıkmazdan kadınlar kurtaracak”dedi.

1955 yılında Zonguldak Kozlu’da doğan Erol Yıldız’ın bugüne kadar 6 binin üzerinde gazete makalesi, 30’a yakın basılı ve basıma hazır kitabı, 3 bin civarında da şiiri bulunuyor.  Yıldız, Kitaplarında hiciv, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Atatürk ve günümüz siyasetini işlemiş olsa da, daha sonra içinde kadın haklarının işlendiği sosyal içerikli roman yazarak yazı hayatını sürdürmüştür.  Cumhuriyet sevdalısı ve kadın haklarına, eşitliğe saygı duyan yazar Erol Yıldız’ın Türk Sanat müziği eseri olarak ise 14 eseri mevcut.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla ADD Kdz.Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğinde  özel ve burs fonu yararına  Tarihçi Yazar Erol Yıldız kitaplarını imzalarken, birçok üründe kurulan stant ile satışa sunuldu.

AdminAdmin