GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-07-2023 14:27

ANKARA'DA ZİRVE TOPLANTISI

Batı Karadeniz bölgesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinden etkilenen Zonguldak merkez ve İlçeleri için Ankara’da zirve toplantısı yapıldı.

ANKARA'DA ZİRVE TOPLANTISI

Batı Karadeniz bölgesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinden etkilenen Zonguldak merkez ve İlçeleri için Ankara’da zirve toplantısı yapıldı.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt, İçişleri bakanı Ali Yerli Kaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcıları, AFAD ve DSİ Genel Müdürleri ile bir araya geldiler. Sel felaketinde meydana gelen hasarlar, bunların önlenmesi ve yaraların sarılması hususunun görüşüldüğü Zonguldak zirvesinde, kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Av.Saffet Bozkurt toplantı ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, ‘İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcılarımız, Afad Başkanımız Sayın Yunus Sezer ve Dsi Genel Müdürleri, Milletvekili arkadaşlarımız, Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz'ında katıldığı Zonguldak ilimizde gerçekleşen sel ve taşkınlar ile ilgili toplantı gerçekleştirdik.

Devletimiz tüm kurumlarıyla selin hasarlarını hem fiziki hem sosyal boyutuyla kısa sürede ortadan kaldırılacaktır”dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında yapılan ve yaşanan sel, su baskını ve taşkınlar konusunda bu güne kadar yapılan, devam eden ve yapılacak çalışmaların istişare edildiği toplantının bir diğer bölümüne ise  Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Vali Mustafa Tutulmaz, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bşk. İbrahim Şenel, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’da katılarak, sel, su baskını ve taşkına yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi.

AdminAdmin