Hasbeyler Köyü, ZOINDEF tarfafından bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Zonguldak Tanıtım Günleri’ fuarında sergilediği yöresel ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafından düzenlenen 5. Zonguldak Tanıtım Günleri, 14-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda kapılarını büyük bir coşkuyla açtı. Devlet protokolü, milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen resmi açılış töreninin ardından, Zonguldak’ın kültürel değerlerini, el emeği ürünlerini ve yöresel lezzetlerini gurbetteki Zonguldaklılarla buluşturan fuar alanında hareketlilik başladı.
17 Mayıs akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek olan organizasyonun ilk gününden itibaren en çok dikkat çeken katılımcılarından biri, Kdz. Ereğli’nin "yeryüzü cenneti" olarak bilinen Hasbeyler Köyü oldu. Yörede yetişen ve tamamen el emeğiyle üretilen organik ürünlerin sergilendiği Hasbeyler standı, fuarın gözdesi haline geldi.
Stantta, Hasbeyler Köyü’nün tamamı doğal dünyaca ünlü kestane balı, ıhlamur, tarhana, erişte, kuru yufka, alıç sirkesi, elma sirkesi ve yöresel lezzetlerin baş tacı olan mancarlı ekmek satışa sunuluyor. Ayrıca Hasbeyler Köyü kadınlarının el emeği göz nuru ile hazırladığı el sanatları ürünleri ile kendi ürettikleri bal mumundan yaptıkları özel tasarım mumluklar ve hediyelik eşyalar ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor.
"Köyümüzün doğallığını ve kadınlarımızın emeğini istanbul’a taşıdık"
Hasbeyler Köyü Muhtarı Hasan Duman, fuarda gördükleri yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu açıklamayı yaptı:"Hasbeyler Köyü olarak, ZONDEF tarafından düzenlenen bu büyük organizasyonda yer almaktan ve köyümüzün adını İstanbul'da duyurmaktan gurur duyuyoruz. Burada amacımız sadece ürün satmak değil, köyümüzün bozulmamış doğasını, kültürünü ve özellikle kadınlarımızın büyük bir özveriyle ürettiği el emeği değerleri tanıtmaktır. Tamamen doğal kestane balımızdan bal mumu mumluklarımıza kadar her şey köyümüzün öz değeridir. Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran tüm devlet büyüklerimize, hemşehrilerimize ve ürünlerimize yoğun ilgi gösteren İstanbullu vatandaşlarımıza şahsım ve köyüm adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım."
"Birlik ve beraberlik içinde köyümüzün değerlerini geleceğe taşıyoruz"
Hasbeyler Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Gülsever ise dernek ve köy iş birliğinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti: "Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana Hasbeyler’in sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu fuar, Hasbeylerli kadınlarımızın üretim gücünü ve köyümüzün dayanışma ruhunu sergilemek adına muazzam bir fırsat oldu. Kadınlarımızın kendi ürettikleri bal mumundan yaptıkları hediyelikler ve yöresel lezzetlerimiz standımızın yıldızı konumunda. Bizleri İstanbul’da yalnız bırakmayan, standımızdan alışveriş yaparak destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hasbeyler’in değerlerini her platformda tanıtmaya devam edeceğiz."
Siyaset, bürokrasi ve vatandaşlardan yoğun ilgi
Açılış gününden itibaren Hasbeyler Köyü standı, çok sayıda önemli ismi de ağırladı. Standı şu ana kadar; Kdz. Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Çetin Yiğit, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Türk futbolunun efsane isimlerinden Kdz. Ereğlili Ertuğrul Sağlam, ZONDEF yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.
Protokol üyeleri, Hasbeylerli kadınların el emeği üretimlerini yakından inceleyerek tebriklerini iletirken, stanttan doğal ürünler satın alan vatandaşlar ise Muhtar Hasan Duman ve Dernek Başkanı Ramazan Gülsever’e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.






















