SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-04-2023 12:13

KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN BİSİKLETİ TERCİH EDİN

Karadeniz Ereğli’de Kalp Haftası kapsamında "Kalbini İnsanlık İçin Kullan" mottosu ile bisiklet turu düzenlenecek. Uzun yıllar Türkiye genelinde onlarca şehirde düzenlenen Kalp Haftası Bisiklet Turunu bu yıl da Türk Kalp Vakfı, Akademic Hospital, Shimano, Kalp ve Beyin Sağlığını Koruma ve Araştırma Derneği işbirliğiyle Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirilecek.

KALP SAĞLIĞINIZ İÇİN BİSİKLETİ TERCİH EDİN

Karadeniz Ereğli’de Kalp Haftası kapsamında "Kalbini İnsanlık İçin Kullan" mottosu ile  bisiklet turu düzenlenecek. Uzun yıllar Türkiye genelinde onlarca şehirde düzenlenen Kalp Haftası Bisiklet Turunu bu yıl da Türk Kalp Vakfı, Akademic Hospital, Shimano, Kalp ve Beyin Sağlığını Koruma ve Araştırma Derneği işbirliğiyle Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirilecek.

Bisikletliler Derneği Kdz. Ereğli Temsilcisi Fatih Erdem yaptığı basın açıklaması ile sağlıklı yaşam için tüm Ereğlilileri bu etkinliğe davet ettiğini söyledi.

30 Nisan Pazar günü yapılacak olan etkinlik ile ilgili ERDEM’in detaylı açıklaması şu şekilde

“Kdz. Ereğli'de kalp sağlığına farkındalık oluşturmak adına yapacağımız bu etkinlikte hep birlikte pedal çevireceğiz. Sağlığına ve spora önem veren Ereğli halkını aramızda görmeyi arzu ediyoruz.

Ayrıca ikincil amacımız ise;  Türkiye’de 2 tane bisiklet yoluna dönüşen yol var. Bunlarda biri de Karadeniz Ereğli’de. Demiryolundan dönüşen Bisiklet  yoluna sahip çıkmak, duyurmak ve tanıtımını yapmak. Bu yolun eğimi %1.5 olup Bisikletliler için çok uygun. Türkiye’deki 2 tane dönüşen yolun 14 km uzunluğu ile en uzun  yol Karadeniz Ereğli’de. Buna da farkındalık oluşturmak istiyoruz. Doğası, tarihi gibi birçok özelliği ile dikkat çeken bu yolu Türkiye’ye tanıtarak yöre turizmine de katkı sağlamış olacağız.

PROGRAM AKIŞI

Tarih: 30 Nisan Pazar

Toplanma Saati: 09:00

Toplanma Alanı: Kdz.Ereğli Atatürk Anıtı

İletişim: Fatih Erdem 05322727051

Parkur: Ereğli Kandilli Bisiklet Yolu (Atatürk Anıtı, Kemer, Gökme, Balı, Keşkek, Kandilli Topyeri Mahallesi'ne gidilecek ve aynı yoldan dönülecektir).

Zorluk: Bisiklet Yolu gidiş-dönüş toplam 25 km dır, taşıtların giremediği, doğa içinde ve toprak yolda gidilecektir, yolun eğimi %1.5 olup bisiklet için kolay bir yoldur, aileler çocukları ile katılabilir.

-Güvenli sürüş için tur rehberi, artçı ve yancılar grubu yönlendirecektir.

-Bisiklet kaskı kullanmak zorunludur.

-Bisiklette olabilecek teknik problemler için tamir/bakım ekibi bulunacaktır.

-Yol boyunca üç tünelden geçilecektir, tüneller karanlık olup bisiklet farı bulunması tavsiye edilir.

-Tura gelmeden önce bisiklet bakımının yapılmasından (lastik havasının yeterli olması, frenleri tutması ve vites ayarlarının olmasından) katılımcı sorumludur.

-Tur öncesi toplu sürüş kuralları hakkında bilgi verilecektir.

-Balı Mahallesi kahvesinde mola verilecektir.”

AdminAdmin