SİYASET
Giriş Tarihi : 23-02-2024 18:31

POSBIYIK'IN 'A TAKIMI' TANITILDI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı  Halil Posbıyık’ın Yalı Caddesi girişinde ‘Posbıyık Gönüllüleri Ofisi’  açılışı ve Meclis üyesi aday tanıtımı halkın da katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti.

POSBIYIK'IN 'A TAKIMI' TANITILDI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı  Halil Posbıyık’ın Yalı Caddesi girişinde ‘Posbıyık Gönüllüleri Ofisi’  açılışı ve Meclis üyesi aday tanıtımı halkın da katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Meclis üyesi adayları kürsüye davet edildiler.  

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’da açılış ve tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İktidarı genel siyaset politikaları yönünden eleştirerek, iktidarın vatandaşla dalga geçtiğini iddia etti.

Milletvekili Ertuğrul, Zonguldak’ta dağıtılan yardım kömürlerinin içinden taş çıkmasıyla ilgili olarakta, “Kömür dağıttılar, sözde kömür. İçine baktık ara ara ufak tefek kömür parçaları var, olduğu gibi taş dolu. Bunu Meclis kürsüsünde gösterdik utanın diye. Bir şey değişmedi. Aynı sistem devam ediyor. Zonguldak’ta geçtiğimiz hafta içinde yardım diye verilen kömürün içinden çıkan taşlar patladı, iki ev yandın. Vatandaşlar hayatlarını da kaybedebilirdi. İnsanla bu kadar dalga geçiliyor” dedi
Ertuğrul, Başkan Posbıyık’tan  övgüyle bahsettiği konuşmasını, “Başka nasıl tehdit ediliyor? ‘Bize oy verirseniz hizmet alırsınız’ diyorlar. ‘Bize oy vermezseniz hizmet yok’ deniyor. Bizim insanımız bunu asla yutmaz. Niye yutmaz? Çünkü CHP’li belediyeler Türkiye’nin dört bir tarafından var. Ereğli’de Halil Posbıyık var, anlatmaya gerek yok. Alaplı’da Nuri Tekin var. Devrek’te Çetin Bozkurt, Çaycuma’da Bülent Kantarcı var. Kandilli’de Mustafa Aydın var. İnanıyorum ki 31 Mart akşamı çok daha fazla belediye Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçecek ve Zonguldaklılar diyecek ki iktidara, ‘kardeşim siz yanlış yapıyorsunuz. Siz bizimle dalga geçiyorsunuz. Biz CHP’li belediye başkanlarının yanındayız’. CHP’li belediyeler yalnızca bir kesimi kayırır. Muhtaç olanlara, ihtiyacı olanlara, fakire ve fukaraya ihtimam gösterir” şeklinde sürdürdü.
Belediye Başkanı ve CHP Adayı Halil Posbıyık’ta  AK Parti adayı İbrahim Sezer’in “kaybedecek 5 yılımız daha yok” yazılı afişine de gönderme yaptığı konuşmasında,  “Vatandaşlarım sürekli olarak beni belediye başkanı yapıyorlar. Hepinizden Allah razı olsun. Çok değerli Meclis üyelerimle karşınıza çıktık. Süreç biraz uzadığı için ancak karşınıza çıkabildik. Yarından itibaren mahalle mahalle, sokak sokak dolaşmaya başlayacağız. Belediye işi tecrübe işidir. Sadece tecrübede değil dik durma işidir. Eğer belediyede disiplindi değilsen, sana yapılan baskılara göz yumuyorsan, korkuyorsan 2014’ta ki günleri tekrar yaşarsın. Ne diyor İbrahim Sezer (AK Parti Adayı) ‘kaybedecek 5 yılımız daha yok’ diye. Allah ondan razı olsun. Vallahi de billahi de kaybedecek 5 yılımız yok.” Dedi.
Posbıyık, Ereğli’nin en büyük sorunlarından bir tanesinin halk otobüsü sorunu olduğunu belirterek, “Vatandaşların merkezde araç değiştirmesine gerek kalmayacak, yolculuk süresi kısalacak. Duraklarda bekleme süreci azalacak. Erdemir Caddesi’nde trafik rahatlamış olacak. Minibüslerle daha sık seferler düzenlenecek yani her otobüsün sayına bir minibüs aldırıyoruz. Bunlar ara sokaklara gitmek sureti ile durakta bekleme, geç geldi-erken geldi, çok bekliyoruz olaylarını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Şuanda profesörlerin yanından geliyorum, bu Meclis’e girecek” şeklinde konuştu.
Posbıyık, konuşmasında şunları ifade etti.

Gençlere özellikle seslenmek istiyorum: Gençler, sizi seviyorum. Sizlerin de beni ne kadar sevdiğinizi biliyorum. Sadece gençler mi? Çocuklar onlarda beni seviyor. Çocuklar benim sevgilim, gençler benim sevgilim. Bayanlar zaten sevgilim. Hemşerilerim beni hiç bırakmadı, bırakmazlar. Her köyde betonum vardır. Her köyde oyuncak mekanizmalarım vardır, Her mahallede basketbol potalarım vardır. Betonum vardır, parkem vardır. Ha şehir ha köy hiç fark etmez. Terzi’de benim stadyumum yok mu? Kaptaş’ta benim futbol saham yok mu? Çayırlı’da, Ormanlı’nın her tarafında… Ben halk için çalışıyorum.

Ben bu yaşa gelmişim. Allah’a şükür geçinecek kadar param var. Yani torunlarıma gidip onları sevebilir, bu işin şanını-şöhretini yaşayabilirim. Mahkemelere düştüm, acılarını da yaşadım. Benim illa belediye başkanlığı yapmama gerek var mı? Kolay mı zannediyorsunuz? Şuanda geciktik diye gece-gündüz uyumuyorum. İstediklerim olmuyor, ilçe örgütü istediğimi yapmıyor, vekilim istediğimi yapmıyor. Canım sıkılıyor stresse giriyorum. Buna rağmen bunların hepsini çekiyorum. Ben bu zahmete niye gireyim yahu. Ama ben Ereğli’yi seviyorum. Ben bu işi biliyorum. Ereğli bir kaosa sürükleniyor. 45 senedir siyaset yapıyorum. Ereğli benim aşkım. Ereğli’de yaşayanlar benim sevgililerim. Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama Ereğli’yi kaosa getirmeye çalışıyorlar. 9 tane çete uğraştı bu zamana kadar. Bütün dedikleri dava şu: ‘Halil Posbıyık olmasın da hangi partiden hangi adam olursa olsun. Onun nasılsa damarından gireriz.’ Halil Posbıyık’ın değil damarından hiçbir yerinden giremezler. İlan ediyorum: Ben yukarıdakilerin, yöneticilerin falan adamı değilim. Ben halkın adamıyım. Milletvekilim burada. Parti meclisinde gösteriyorlar. Yüzde 72.6 beni beğeniyor halk. CHP’de Türkiye’de birinci benim. Ne için? Sizler sayesinde.”
CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu’da, toplantının ilk konuşmasını yaparak “artık söz sırası sizdedir. 31 Mart akşamı belediye başkanımızın sizden alacağı onayla önümüzdeki 5 yılda Ereğli’yi çok daha güzel yerlere getireceğinizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 31 mahallede 270 mahalle temsilcisi ve 476 tane sandık sorumlusu ile sahalarda olacağız’dedi.

AdminAdmin