KDZ. EREĞLİ’DE 100. YIL SERGİLERİ AÇILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında resim ve taş baskı sergilerinin açılışlarını gerçekleştirdi. Alesta Alemdar Epik Dramatik Dans gösterisi halkın yoğun ilgisini gördü.

KÜLTÜR - SANAT - 26-10-2023 12:04 486 kez okundu.

KDZ. EREĞLİ’DE 100. YIL SERGİLERİ AÇILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Temalı Taş Baskı Sergisi, ART Grup Karma Resim Sergisi, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ Resim Sergisi ve Özbaşakçı Sanat Evi Vasfiye Bostan Karma Resim Sergisi’nin açılışları yapıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla ilk olarak Kent Müzesi’nde Emine Altuntaş’a ait Atatürk Temalı Taş Baskı serginin açılışını gerçekleştirdi.

Çalışması için Emine Altuntaş’a teşekkür eden Başkan Posbıyık, “Bildiğiniz üzere 1800’lü yıllarda inşa edilmiş olan ve geçmişte Cıbıroğlu Konağı olarak bilinen bu bina, belediyemiz tarafından restore edildi ve 2014 yılında Kent Müzesi olarak yeniden halkımızın ziyaretine açıldı. Bugün ise burada Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinliklerinden birine ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Öncelikle unutulmaya yüz tutmuş taş baskı sanatını tekrar canlandırmak için çabalayan, öğrenciler yetiştiren ve 100. yıl etkinlikleri için özel bir sergi hazırlayan Sayın Emine Altuntaş’a hocamıza ve serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

AKM SERGİ SALONLARI DOLU DOLU

Başkan Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra AKM Osman Zeki Oral Salonu’nda ART Grup Karma Resim Sergisi, Vedat Can Salonunda Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ Resim Sergisi, Mehmet Ali Özbaşakçı ve Yaman Civan Salonu’nda ise Özbaşakçı Sanat Evi Vasfiye Bostan Karma Resim Sergisi’nin açılışlarını yaptı.

Başkan Posbıyık, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli’de çok değerli sanatçılarımız var. Övünüyoruz, gurur duyuyoruz onlarla. Yaptıkları eserlerin zaman zaman burada açılışlarını yapıyoruz. Onların eserleriyle gelecek nesillere hazırlanıyoruz. Bu bir kent için, şehir için son derece önemli. Sanatın her dalında etkinlik Ereğlimizde var. Cumhuriyet Halk Evleri’nde Ereğli Belediyesi’nin hazırladığı 12 ayrı kurs var. İnanılmaz ilgi görüyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün burada 3 salonumuz da dolu 100. Yıl etkinliğinde değerli sanatçılarımızın sergilerini açıyoruz. İstediğiniz kadar sanatçı olsun eğer orada onları seven sanatseverler, izleyenler, takdir edenler yoksa o sanatın ilerlemesi mümkün değil. Ereğli’nin en büyük özelliği eğitim noktasında iyi bir noktada. Sanat konusunda da bir hayli öndeyiz. Dün, bugün, yarın ve daima yaşasın Cumhuriyet!.”

Açılışın ardından birlikte resim sergileri gezildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Aynı akşam AKM Dr. Dündar Güçeri Etkinlik Salonu’nda ise Alesta Alemdar Epik Dramatik Dans gösterisi halkın yoğun ilgisini gördü.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

12-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

15-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT