KDZ. EREĞLİ’DE ARİF SAĞ VE TOLGA SAĞ RÜZGARI

Kdz. Ereğli’de düzenlenen 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Cehennemağzı Mağarası’nda Türk halk müziğinin usta ismi Arif Sağ ve oğlu Tolga Sağ birlikte konser verdiler. Kdz. Ereğli’nin İl olmayı hak ettiğini belirten Arif Sağ, “Kdz. Ereğli’ye daha önce 2 kez geldim. Çok gelişmiş, modern bir yer. İl olmayı hak ediyorsunuz. Kdz. Ereğli Valisi atandığı gün tekrar gelip sizlerle birlikte olacağım” dedi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açıklamaları için Arif Sağ’a Ereğli halkı adına teşekkür etti.

KÜLTÜR - SANAT - 10-07-2023 12:27 272 kez okundu.

KDZ. EREĞLİ’DE ARİF SAĞ VE TOLGA SAĞ RÜZGARI

Türkiye’nin En Büyük Ödüllü festivali 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Arif Sağ ve Tolga Sağ rüzgarı esti. 61. Sanat yıldönümünü kutlayan Türk halk müziğinin usta ismi Arif Sağ, oğlu Tolga Sağ ile birlikte Kdz. Ereğli Cehennemağzı Mağarası’nda konser verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi’nin organize ettiği konsere Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, çocukları ve torunları ile birlikte katıldı. Çok sayıda vatandaş yağışlı havaya rağmen usta sanatçı dinlemek için mağaraya akın etti.

2 saatlik konserde Ereğli halkı Türk Halk Müziğine doydu. Usta sanatçı Arif Sağ ve oğlu Tolga Sağ, her zamanki gibi sevenlerini mest etti.

SAĞ: EREĞLİ İL OLMAYI HAKEDİYOR

Kdz. Ereğli’ye 4. Kez geldiğini ve kentin çok geliştiğini söyleyen usta sanatçı Arif Sağ, Ereğli’nin İl olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Burası ne güzel yer. Çok hoşuma gitti. Ereğli’ye 3. Gelişim ama Ereğli acayip gelişmiş. İl olmaya aday durumdasınız. Ereğli’nin önüne geçecek şuan başka bir yer görmüyorum. Şimdiden sözünü de vereyim, Valiyi buraya tayin ettiğiniz gün geleceğim. Çünkü hak ediyorsunuz. Böyle bir mekanı böyle bir medeni grubun içine oturtturabilmek kolay bir beceri değil. İnsanlar, öyle de böyle de haklarını almalı. İlla beklememeli, birileri getirsin de versin. Öyle bir dünya yok. Getirip vermiyorlar. Onu elde edebilmek için mücadele etmek lazım. Gerekiyorsa kavga etmek lazım. Bu gelişimde Ereğli’de ışık gördüm. Umuyorum iyi bitecek. Dediğim gibi vali beyi koltuğuna oturtturduğunuz gün ben yine burada yanınızda olacağım.”

Başkan Posbıyık ve katılımcılar, Arif Sağ’ın bu açıklamalarını alkış yağmuruna tuttular. Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, konser sonrası Arif Sağ ve Tolga Sağ’a teşekkür ederek çeşitli hediye takdiminde bulundular.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

12-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

15-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT