KDZ. EREĞLİ'DE BİSİKLET VE TURİZM ETKİNLİKLERİ

KDZ. Ereğli Bisiklet ve Turizm Etkinlikleri kapsamında Panel ve Çalıştay gerçekleştirildi.

YEREL - 21-04-2024 13:30 214 kez okundu.

KDZ. EREĞLİ'DE BİSİKLET VE TURİZM ETKİNLİKLERİ

KDZ. Ereğli Bisiklet ve Turizm Etkinlikleri kapsamında Panel ve Çalıştay gerçekleştirildi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Marmaris, Devrek, ve Çaycuma’dan katılımcıların yer aldığı panel ve çalıştay KDZ. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarıyla başladı.

KDZ. Ereğli Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Gökhan Günay, Başkan Halil Posbıyık’ın selamlarını ileterek 7 km bisiklet yolu yaptıklarını ve Kaymakamlık tarafından yapılan Ereğli – Kandilli arasındaki 7 km rota ile birleştirildiğinden bahsederek bisiklet ve turizm geliştirilmesi adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu bisiklet turizminin dünyadaki ekonomik payının 54 milyar dolar olduğunu ve bunun %2-3 ünün ülkemize çekilmesinin önemini vurguladı. Kendisinin gittiği birçok şehirde bisiklet kullandığını belirten Sayın Karasu ülkemizdeki iyi örnekleri dile getirdi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı adına Turizm ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya 14 yılı aşkın süredir Batı Karadeniz Bölgesinin kalkınması adına faaliyetlerine devam ettiklerini önümüzdeki 4 yıllık dönemde “Ekoturizm ve Doğa Sporlarının Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı” kapsamında bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine destek verileceğini belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul dünya ile benzer şekilde ilimizde de artış gösteren solunum sistemi rahatsızlıklarının artışından korunmanın, hava kirliliğini negatif etkilerinden kurtulmak amacıyla spor yapmanın ve özellikle tüm kas sistemini çalıştırdığı gibi solunum sisteminin gelişmesi amacıyla bisiklet kullanımının öneminden bahsetti. Bu anlamda özellikle bölgemizde bisiklet kullanımının arttırması gerektiğini dile getirdi. Avrupa’daki iyi örnekler ve yaşadığı tecrübeler ile Çaycuma Belediyesinde gerçekleştirdiği bazı faaliyetlerden bahseden Sayın Ertuğrul bisiklet kullanımını mutlaka arttırmamız gerektiğini belirtti. Gerçekleştirilen Panel ve Çalıştayın bu konuda katkı sağlayacağını belirterek emeği geçenlere ve özellikle şehir dışından gelen katılımcılara teşekkür etti.

Konularında uzman panelistlerin sunumları ile devam eden panel hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından öğleden sonra çalıştay ile devam etti.

  • Karadeniz Ereğli'nin Turizm Potansiyeli
  • Batı Karadeniz Bisiklet Rotaları
  • Şehir İçerisindeki Güvenli Bisikletli Ulaşım
  • Bisiklet Turizminin Geleceğine Yönelik Yapılabilecekler
  • Batı Karadeniz’de Bisiklet Turizmi İş Birliklerinin Geliştirilmesi

Konu başlıklarından oluşan çalıştay oturumları etkin ve verimli gerçekleştirilerek raporlama çalışmaları başladığı ifade edildi. Bisikletliler Derneği KDZ. Ereğli Temsilciliği ve Kdz Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği tarafından çalıştayın çıktısının yakın zamanda tüm paydaşlara duyurulacağı ifade edildi.

KDZ. Ereğli Bisiklet ve Turizm Etkinlikleri 21 Nisan Pazar günü KDZ. Ereğli Anıt önünde saat 11:00 da başlayacak Bisiklet Turu ile tamamlanacağı belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CENGİZ ERGİN, VEFATININ SENEYİ DEVRİYESİNDE DUALARLA ANILDI

CENGİZ ERGİN, VEFATININ SENEYİ DEVRİYESİNDE DUALARLA ANILDI

03-05-2024 - YEREL

CENGİZ ERGİN, VEFATININ SENEYİ DEVRİYESİNDE DUALARLA ANILDI

CENGİZ ERGİN, VEFATININ SENEYİ DEVRİYESİNDE DUALARLA ANILDI

03-05-2024 - YEREL