USTA SANATÇI ARİF SAĞ’A, SBD ÖDÜLÜ VERİLDİ

Türkiye’nin Nobel’i olarak kabul edilen Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü, Türk Halk Müziği’ne katkıları nedeniyle sanat hayatında 61 yılı geride bırakan usta sanatçı Arif Sağ’a verildi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, bu ödülü Arif Sağ gibi değerli bir sanatçıya vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

KÜLTÜR - SANAT - 10-07-2023 12:29 348 kez okundu.

USTA SANATÇI ARİF SAĞ’A, SBD ÖDÜLÜ VERİLDİ

06-09 Temmuz tarihlerinde yapılan Türkiye’nin en büyük festivali, 23. Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde SBD Ödülü, usta sanatçı Arif Sağ’a verildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, Festival Yürütme Kurulu’nun ortak kararıyla Sevgi, Barış, Dostluk ödülünün bu yıl 3 kişi ve kuruluşa verildiğini açıkladı.

Türkiye Şampiyonu olan Kdz. Ereğli Belediyespor Paravolley Takımı ile Para-Yelken Takımı 7 Temmuz, 6 Şubat depremlerinde kahramanlıklarıyla gururumuz olan Zonguldak’lı Madenciler 8 Temmuz tarihinde ödülünü aldıktan sonra son ödülde Türk Halk Müziği’ne önemli katkıları olan ve sanat yaşamında 61 yılı geride bırakan Türk Halk müziği sanatçısı, akademisyen, bağlama virtüözü ve eski milletvekili Arif Sağ’a verildi.

Arif Sağ, ödülü almak üzere oğlu Tolga Sağ ile birlikte sahneye geldi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu ödülü Arif Sağ gibi bir sanatçıya vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi.

“Tarihi bir an yaşıyoruz. Daha önce bu ödülümüzü Eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve bir çok değerli kişiye vermiştik. Türkiye’nin Nobeli olarak gördüğümüz Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü'nün sonuncusunu Kdz. Ereğli halkı adına takdim etmek için sahnedeyiz..

Onun müziği, sınırları aşarak insanları birleştiren bir güce sahip.. Arif Sağ,  insanları sevgiye, barışa ve dostluğa teşvik etmek için müziği bir araç olarak kullanmıştır.

Arif Sağ'a bu ödülü takdim ederken, onun sanatına, emeğine ve insanlık sevgisine olan saygımızı özellikle ifade etmek istiyoruz. Saygıdeğer Arif Sağ, Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nü sizlere sunmaktan onur duyuyoruz. İyi ki varsınız…”

Başkan Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, daha sonra SBD ödülünü ve beratını usta sanatçıya takdim ettiler.

Ereğli’nin İl olmasını isteyen Arif Sağ ise; “Bu ödülü alırken sizi bir ilçe olarak görmüyorum, bir İl olarak görüyorum Ereğli’yi. İl olduğunuz gün gelicem tekrar sizlerle birlikte olacağım” dedi.

Arif Sağ, binlerce insanın alkışları eşliğinde sahneden ayrıldı.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

BAŞKAN POSBIYIK: 'DANSÇI KIZLARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDILAR'

12-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

OYUN YAZARI REFİK ERDURAN DOKTORA TEZİNE KONU EDİLDİ

15-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT