YEREL
Giriş Tarihi : 16-06-2023 21:25

Demirtürk “Kdz. Ereğli’nin olmasını canı gönülden istiyorum”

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 il projesi kapsamında il olmaya aday 19 ilçe arasında ilk dört sırada yer alan Kdz. Ereğli’nin il olmasını canı gönülden istediğini ve hak ettiğini söyledi.

Demirtürk “Kdz. Ereğli’nin olmasını canı gönülden istiyorum”

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 il projesi kapsamında il olmaya aday 19 ilçe arasında ilk dört sırada yer alan Kdz. Ereğli’nin il olmasını canı gönülden istediğini ve hak ettiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 il, 1000 ilçe’ projesi kapsamında il olmaya aday 19 ilçe arasında Kdz. Ereğli’nin taşıdığı kriterler bakımından ilk dört sırada yer aldığını ifade etti. Kdz. Ereğli’nin olmasını canı gönülden istediğini belirten Demirtürk “Genel başkanımızın söyleminin üzerine bizim başka bir söz söylemimiz mümkün olmaz. Genel başkanımız 100 il, 1000 ilçe diyorsa biz kesinlikle ona katılırız. Kesinlikle genel başkanımızın bu açıklamasını destekleriz. Tabii ki bu arada bu 100 il arasında biz Karadeniz Ereğli’mizin de olmasını isteriz. Kdz. Ereğli halkı bunu son 40 yıldır istiyor. Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı olarak, burada yaşayan bir birey olarak ben de Ereğli’nin il olmasını canı gönülden isterim. Türkiye’mizdeki yaklaşık 19 ilçenin il olması gündemde. Kdz. Ereğli kendi kendine yeten, gelir gider düzeyinde kendi kendine yetebilen ilk 4 ilçe arasında yer almaktadır. Nüfusu da 175 bindir. Ereğli’nin gelişmesi açısından Zonguldak’a, bölgeye çok büyük katkı sağlayacağından dolayı ben Ereğli’nin bir bireyi olarak, gerçekten Ereğli halkı bunu yıllardır istiyor, ben de Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir ferdi olarak Ereğli’nin il olmasını isterim. Kdz. Ereğli’nin il olması yönünde yapılacak çalışmalarda ben yerel yönetimlerin de tabii ki bu işin içinde olması gerektiğine inananlardanım. Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerimizin de birlikte yürümesi gerektiğine inananlardanım. Ben, Zonguldak Esnaf Odaları Başkan Vekilliği yapıyorum. Ereğli’de bir odanın başkan vekilliğini yapıyorum. Yani sivil toplum örgütleri girdiğimiz her istişare toplantısında Ereğli’yle ilgili, Ereğli’nin il olmasını sürekli gündemde tutan bir yapıya sahibim. Ben Ereğli’nin köylerinin yüzde 90’ını gezen bir ilçe başkanı olarak, mahallelerini dolaşan biri olarak sivil toplum örgütlerinin bir çoğunda da görev almam münasebetiyle, Ereğli il olmayı hak eden ilçeler arasında ve Ereğli’nin gelişmesi gerekiyor. Ereğli’nin çocuğunun artık gurbete gitmemesi gerekiyor. Ereğli-Kandilli, Ereğli-Ormanlı, Ereğli-Gülüç, yani bunun yanına da neden bir ilçe daha bağlanmasın? Ereğli’nin gelişmesi açısından. Ereğli’nin il olmayı hak eden ilçeler arasında ben de ilk 5’te olması gereken ilçemiz Karadeniz Ereğlidir.” dedi.
MHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Adayı Murat Kotra’nın bazı basın yayın kuruluşlarında Kdz. Ereğli’nin il ommaasına karşı gibi ifadelerinin yer aldığının hatırlatılması üzerine Demirtürk, kendisi ile görüştüğünü, ifadelerinin söz konusu basın kuruluşu tarafından çarpıtıldığını belirttti. Kotra’nın Kdz. Ereğli’nin il olmasına karşı olmadığını dile getiren Demirtürk şunları söyledi “Ben Murat Kotra başkanımla görüştüm. Bu haberin çarpıtıldığını söyledi. Murat Kotra, Ereğli’nin Hasbeyler Köyü’nden olduğunu defalarca söylememize rağmen, Ereğli’nin il olmasını istememesi asla kabul edilemez. Öyle bir şey söylemediğini, haberin çarpıltıldığını ifade etmektedir. Kendileri Ereğli’yi il olması gereken, il olmayı hak eden ilçeler arasında gördüğünü bana söylediği gibi bir açıklamasında da açıkça ifade etmiştir.”

AdminAdmin