SİYASET
Giriş Tarihi : 20-06-2023 12:11

KARAOĞLU'NDAN 'KDZ.EREĞLİ'NİN İL OLMASI'NA DESTEK AÇIKLAMASI...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, Ereğli’nin il olmasını istemenin, hem Zonguldak’a hem de Ereğli’ye fayda sağlayacağını söyledi.

KARAOĞLU'NDAN 'KDZ.EREĞLİ'NİN İL OLMASI'NA DESTEK AÇIKLAMASI...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, Ereğli’nin il olmasını istemenin, hem Zonguldak’a hem de Ereğli’ye fayda sağlayacağını söyledi.

BBP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, yaptığı açıklamada, Kdz.Ereğli’nin il olmasını istemenin ileri bir akıl işi olduğuna işaret ederek, Zonguldak’ın bir yükümlülükten, Ereğli’nin ise bağımlılıktan kurtulacağına dikkat çekti.

Karaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu günlerde Kdz.Ereğli de il olma  heyecanı  yaşanıyor, şehrin tüm katmanları hazırız diyor.

Sonuçta ilçemiz bunu çoktan hak ediyor mu, elbette ediyor.

Doksanlı yıllarda rahmetli Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde verilmiş bir söz vardı olmadı, zaman içerisinde bir çok kez gündeme gelmesine rağmen bir türlü olamadı, oldurmadılar.

Zonguldak ilimizden önce Karabük ilçemiz, ardından Bartın ilçemiz ayrıldı yeni iki ilimiz olmuş oldu o günlerde Zonguldak biter küçülürüz gibi olumsuz laflar çok edildi, destekleyenlerin yanı sıra karşı çıkanlar oldu, gelinen süreçte hem Zonguldak ilimiz kazandı hemde yeni illerimiz büyük gelişme kazandı, yapılan işin ne kadar doğru ve yerinde bir karar olduğu zamanla anlaşılmış oldu.

Ereğli'nin il olmasını isteyenler kadar istemeyenlerin de olduğu anlaşılıyor. İlk bakışta normalmiş gibi gelebilir.

Bazı kimseler "Ereğli nin il olmasını isteyenler haindir, ihanet ediyorlar " ibareleri kullanmakta oysa, Karabük ve Bartın'ın il olma sürecinde böyle bir ifadeye rastlanmadı.

 Ereğli'nin il olmasını istemek bir erdemli olmanın yanında ileri bir akıl işidir.

Hem Zonguldak ilimize fayda sağlar hemde Ereğli ye fayda sağlar. Bölgesel olarak, sosya kültürel ve sosya ekonomik gelişmeye katkı sağlar.

Zonguldak bir yükümlülükten, Ereğli bağımlılıktan kurtulur.

Süre gelen  idari işler hız kazanır, Ülkemizin ve Bölgemizin parlayan yıldızı Filyos vadisine yapılan başta enerji, liman ve diğer yatırımları göz önüne alındığımızda, Zonguldak ilimizin Ereğli ekonomisine bağımlı olmadığı net bir şekilde görülmektedir.

Ereğli ise Erdemir ve çeliğe dayalı bir kaç sanayi kuruluşunun ötesinde uzun yıllardır ciddi bir kamu yatırımı ve yardımı almamış halen bir çok kamu binası çok zor şartlarda kiralık binalarda hizmet vermektedirler.

Yeni istihdam alanları olmadığı için gençlerimiz başka illere gitmekte göç verir durumdadır.

 Bir çok çözüm bekleyen sorunlar yığını olduğu bilinen bir gerçek ve bunu hissedip yaşayan Ereğli insanı haklı olarak, yaşadığı kentin meselelerinin çözümünün il olmaktan geçtiğini, yeni oluşacak ilçe ve belde yapılanması ile başta istihdam olmak üzre diğer sorunların çözüleceğine öteden beri inanmakta, istemekte ve beklemektedir..

Gelinen süreçte Devletimizin,  Sayın Cumhur başkanımızın, Ereğli halkının bu mazum ve haklı  isteğini görmezden gelmeyeceğini ve sevindireceği kararı vereceğine BBP Kdz. EREĞLİ İLÇE TEŞKİLATI OLARAK inancımız tamdır.

Ayrıca, Ereğli’nin il olmasını istemek "Zonguldak için ihanet değil" , bir ileri görüş ve erdemli olmanın bir göstergesidir.”

AdminAdmin