YEREL
Giriş Tarihi : 09-06-2023 19:04

Kdz. Ereğli Kızılay diyabetli çocuklar ve ailelerini buluşturdu

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi, Gülüç Belediyesi, Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği ile birlikte Gülüç sosyal tesislerinde diyabetliler ve ailelerini bir araya getirdi.

Kdz. Ereğli Kızılay diyabetli çocuklar ve ailelerini buluşturdu

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi, Gülüç Belediyesi, Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği ile birlikte Gülüç sosyal tesislerinde diyabetliler ve ailelerini bir araya getirdi.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, Gülüç Belediyesi ve Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği ile birlikte Gülüç Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlediği etkinlikte diyabetli çocuklar ve ailelerini bir araya getirdi. Çeşitli etkinliklerle eğlenen çocuklar ve ailelerine yemek ikram edildi.
Etkinliğe eşi Işıl Demirtaş ve belediye meclis üyeleri ile birlikte katılan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, Türk Kızılayı Kdz. Ereğli şubesine yaptığı çalışmalar ve düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür etti. Demirtaş konuşmasında “Kdz. Ereğli’de Kızılay Şubesi atom karınca gibi, hiç durmuyor. Kendilerini özellikle bu uğurda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Nedeni ise bölgemize gelen şehit cenazelerinde, garibanın, fukaranın her zaman yanında oldular. Gece gündüz hiç durmadılar kendileri. Özellikle deprem bölgesinde hiç uyumadılar; enkaz olsun, aş olsun, iş olsun hep orada durdular. Bu bir gönül işidir. Ben onlardan ‘Allah razı olsun’ diyorum. Allah onların ayağına taş değdirmesin diyorum. Bugün burada bu ekibi toplayıp, değerli ailelerimizi bir araya getiren, bu uğurda emeği geçen, Kızılay başkanımıza teşekkür ediyorum. Gülüç Belediyesi ve şahsım adına da bu etkinlikte çorbada tuzumuz olsun istedik. Çünkü hepiniz kardeşimsiniz. Bu hastalık değil, bir şekilde hastalıkların üstesinden geliniyor. Düzenli, tertipli olduğunuz zaman bunların üstesinden gelinecektir. Ben tekrar Kızılay başkanıma ve özellikle siz değerli anne-babalara, gençlerimize; bu etkinliklerin devamı gelsin, daha güzel programlar yapsın, daha güzel bize tavsiyelerde bulunsun diyorum. Bu etkinlikleri daha kapsamlı bir şekilde yapalım. Ben de Gülüç Belediyesi Başkanı olarak şahsım adına da her zaman yanınızda olacağım. Bugün ev sahipliği yapmaktan da onurlu ve gururluyum.” dedi.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız ise konuşmasında çalışmaları hakkında kısa bilgilendirme yaparak, Kızılay’a destek olan herkese teşekkür etti. Diyabetliler Derneği ile bundan sonrada birlikte etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını ifade eden Yağız konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Kdz. Ereğli Türk Kızılay şubesi olarak bir çok alanda faaliyet göstermekteyiz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bir çok afet de yaşadık, toplumsal olaylar da yaşadık. Üzüntülü günlerimizin ardından böyle buluşmalar bizi sevindiriyor, geleceğe dair umut ışıkları yakıyor. Hocamla tanışma vesilemiz oldu. Saygılar sunuyorum hocama. Diyabetin önemiyle ilgili bizi bilinçlendirdi ve sizlerle beraber bundan sonraki süreçte beraber yol yürümenin haritasını çizmek üzere bu geceyi düzenledik. Amaç burada kaynaşmak, Genç Kızılay’la, Diyabet Derneği’nin ikisinin bir arada ortaklaşa bundan sonra neler yapabileceğimiz, ne projeler yapabileceğimiz hakkında fikir alışverişi olacak inşallah. İnşallah hep beraber daha güzel daha mutlu günlerde beraber olmak dileğiyle.” 
Etkinlik yapılan konuşmaların ardından Genç Kızılay gönüllülerinin diyabetli çocuklarla eğlenceli etkinliklerle devam etti.

AdminAdmin