YEREL
Giriş Tarihi : 19-05-2024 13:54

KDZ.EREĞLİ'DE 19 MAYIS COŞKUSU...

Kdz. Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Şehit ve Karakurdu Stadı’nda düzenlenen sportif etkinliklerle devam etti.

KDZ.EREĞLİ'DE 19 MAYIS COŞKUSU...

Kdz. Ereğli’de 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Öğretmenler Sultan Çivici ile Aytunç Tunçay tarafından sunumu yapılan törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Çetin Yiğit, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Erdemir Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KUTLAMALAR ŞEHİT VEFA KARAKURDU STADI’NDA  DEVAM ETTİ

Atatürk Anıtı önündeki törenin son bulmasıyla kutlama etkinlikleri Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ÜLKENİN GENÇLERİN ENERJİLERİNE İHTİYACI VAR”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kdz. Ereğli KYK Yurt Müdürü Hasan Demir, milli ve manevi değerlere vurgu yaparak, “Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle, geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Devletimizin bir rüya çınarı olduğunu unutmadan yolumuza devam ediyoruz… Bıraktıkları aziz emanete gençlerimizle birlikte sahip çıkacağımıza, onu iftiharla koruyup gözeteceğimize söz veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

SPORTİF GÖSTERİLER VE PLAKET TÖRENİ…

Demir’in konuşmasının ardından 7’den 70’e Sancak Koşusu teslimi yapıldı. Bu sırada sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilere protokol tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Başarılı öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okuduğu törende; jimnastik, wushu sanda, teakwondo ve güreş spor gösterileri alkışlar eşliğinde izlendi. Bayrak yarışı ve halk oyunları gösterileriyle devam eden program, gençlerin her bir ağızdan Ata’ya cevabını okunması ve final koreografisi ile son buldu.

AdminAdmin