YEREL
Giriş Tarihi : 23-04-2024 14:47

KDZ.EREĞLİ'DE 23 NİSAN...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kdz.Ereğli’de de kutlama programı gerçekleştirildi.

KDZ.EREĞLİ'DE 23 NİSAN...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kdz.Ereğli’de de kutlama programı gerçekleştirildi.
İlçe Kutlama Komitesi’nce hazırlanan program çerçevesinde 09.30’da Atatürk Anıtı’na Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylenmesi ile resmi tören son buldu.


İKİNCİ TÖREN SPOR SALONUNDA…

İlçe Kutlama Komitesi’nce hazırlanan kutlama programı saat 10.00’da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Kavaklık İlkokul Müdürü Ömer Telli,  çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, “sevgili çocuklar. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyüleriniz, sizden araştıran düşünen üreten ahlaki ve insani değerlere sahip, vatanını, milletini ve tüm mukaddesatını seven insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır” dedi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül’de günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 23 Nisan’ın ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlandığını belirterek, "1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu milli bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir” dedi.

Akgül, yurt ve yurtdışındaki temsilciliklerde kutlanan 23 Nisan’ın milli birlik ve beraberliğin kenetlenmiş ifadesini temsil ettiğini de belirttiği konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bugünde bizlere düşen görev; hem atalarımızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de onların aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yâd etmek olmalıdır.23 Nisan gibi milli bayramlarımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir.
Halkımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayramı ve bu günleri bizlere hediye eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”
Törende; öğrencilerin 23 Nisan’la ilgili şiirlerini okunmasının ardından Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunu sergilendi, step dans gösteri izletildi.

Tören dans gösterilerinin ardından son buldu.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer protokolün takip ettiği törene yoğun katılım sağlandı.

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEN ‘ÇOCUK ŞENLİĞİ’

Diğer yandan, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’ düzenledi.

Saat 11.30’da Atatürk Anıtı Çevresi ve İnönü Parkı’nda başlayan 23 Nisan Çocuk Şenliği, saat 17.00’ye kadar devam etti.

Çocuk Şenliği’nde Sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme oyun parkları, hayvanat bahçesi, sahne gösterileri, atölyeler ve çeşitli oyunlar yer aldı. Çocuklar bu etkinlikte doyasıya eğlenirken, aileleri ise şenlik dolayısıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ettiler.

AdminAdmin