YEREL
Giriş Tarihi : 19-08-2020 14:12

KISITLAMA GELEBİLİR!..

Meydanbaşı köprüsü önünden başlayan denetimlere katılan ve denetimler öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bu akşam Zonguldak Valiliği makamında toplantı yapılacağını belirterek, bu toplantı sonrasında çıkacak karar doğrultusunda bazı kısıtlamalar getirilebileceğini söyledi.

KISITLAMA GELEBİLİR!..

İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Kdz.Ereğli’de de ”Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlerin denetimi yapıldı.

Meydanbaşı köprüsü önünden başlayan denetimlere katılan ve denetimler öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,  bu akşam Zonguldak Valiliği makamında toplantı yapılacağını belirterek, bu toplantı sonrasında çıkacak karar doğrultusunda bazı kısıtlamalar getirilebileceğini söyledi.

Çorumluoğlu,  şuan da yoğun bakımda 2 kişi olduğunu ifade ederek, “Yoğun bakımda 2 kişi var, birisi Alaplı birisi buradan. Yoğun bakımda değiller, entübe değiller. Şuan da hayatı riskleri yok gibi gözüküyor. Üzüntü olan şu; eskiden yoğun bakımda çok fazla hastamız olmuyordu ama şimdi yavaş yavaş yoğun bakıma hasta gelmeye başladı. Bu üzücü, gençlerden yaşlılara doğru bir bulaşım söz konusu oluyor”dedi.

KISITLAMA GELEBİLİR!..

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile sabah değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Kaymakam Çorumluoğlu, “Bugün sabah valimizle de değerlendirme toplantısı yaptık. Akşama yine Valilik makamında bir toplantı yapılacak. Bize gelen emirler doğrultusunda da biz tekrar çalışmalarımızı güncelleyeceğiz ama anladığım kadarıyla biraz daha kısıtlama getirmemiz gerekecek. Özellikle düğünlerde ve cenazelerde ne yazık ki hala düzen sağlayamadık. Düğünler ve cenazeler çok kötü gidiyor, yasal işlem yapıyoruz. Hafta sonu 2 düğüne daha yasal işlem yaptık, düğünler konusunda vatandaşlarımızdan özveri bekliyoruz. Akşam sayın Valimizin vereceği karar doğrultusunda da tekrar bu kararları sizlerle beraber sizlerle paylaşmış oluruz. Ölü sayımızda bir artış yok, 4 tane vatandaşımız bugüne kadar vefat etti. Diğer konularda da vatandaşımız dikkat etsin, yorulduk ama bu mücadeleyi devam ettireceğiz tüm Türkiye’de olduğu gibi” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bugüne kadar yapılan denetimlerde esnaflara ceza uygulanıp uygulanmadığı konusundaki soruyu, “Evet uygulandı. Bizim birinci gittiğimiz yerlerdeki gördüğümüz aksaklıkları arkadaşlarımızla paylaşıyoruz.  Ertesi gün yine gidiliyor aynı yerlere, uymayanlara ceza yazıyoruz.  Biz gezerken çok açık sıkıntı olmadığı sürece ceza yazmıyoruz ama daha sonra gördüğümüz aksaklıklar var geçen sefer sizlerde sizler de takip ettiniz. Bariz gördüğümüz aksaklıkları tekrar inceletiyoruz, onlara gerekli cezayı yazdırıyoruz. Kamuoyunda şöyle bir algı da var, “bu cezalar işleme konulmayacak” gibi. Böyle yanlış bir algıyı kimse yaymasın, çünkü herkes kendi cebinden bu cezayı ödeyecek. Onun bunun ifadeleriyle insanlar rahat davranıpta 900 ya da 3 bin 180 lira ödemek zorunda kalmasınlar” şeklinde esnafı ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ..

Şu anda karantina uygulanan bölge olmadığını ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “özellikle fındık toplamadan mütevellit dışarıdan gelen işçilerimiz yavaş yavaş dönmeye başladılar. Onlar döndükten sonra sanırım rahat kontrol altına alacağımızı tahmin ediyorum. Bayramın etkileri hala devam ediyor. Bayramda ki bulaşma şuanda daha kesilmiş durumda değil. Bizim sayılarımızı da bayramdaki artışın önemli olduğunu düşünüyoruz. Ne yazık ki bayramı siz de gördünüz biz de gördük. Bayramı kötü geçirdik. %30 civarında bayramdan mütevellit oran var elimizde. Yaklaşık bu kadar da düğün ve cenazelerden bir artışımız var bizim hesaplarımıza göre. Moralimizi bozmayacağız ama maske, sosyal mesafe ve hijyeni de kesinlikle gözden ırak tutmayacağız. İçişleri Bakanlığımızın bu denetlemelerini çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda olumlu bir algı yönetmek anlamında da Ereğli’de de bu işin başarılı olmasında basınımızın da bugüne kadar ciddi katkısı oldu. Ben basın mensubu arkadaşlarımıza ve bu filyasyon bir bütün, Belediye, tarım, sağlık, emniyet, jandarma, Milli Eğitim hepsi bir bütün görev alan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, son olarak ise herkesin kendisini denetlemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Herkes kendi sini denetlerse, maskeye,  sosyal mesafeye, hijyeninize dikkat ederseniz bu iş olacak zaten. Otokontrol yani bunu bilmeyen vatandaş yok şuanda. Herkes bizim vatandaşımız öğrendi. Eskiden biz biliyorduk şimdi vatandaşta öğrendi. Her gün Sağlık Bakanımız açıklama yapıyor. İnşallah iyi olacağız, dolayısıyla umudumuzu kaybetmeyelim” şeklinde sözlerini noktaladı.

AdminAdmin