YEREL
Giriş Tarihi : 22-08-2023 13:20

Kızılay arama kurtarma ekibi SAR ilk toplantısını yaptı

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, Kızılay Arama Kurtarma ekibinin kurulması için gerekli izinleri alarak gönüllülerle ilk toplantılarını yaptıklarını söyledi.

Kızılay arama kurtarma ekibi SAR ilk toplantısını yaptı

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız, Kızılay Arama Kurtarma ekibinin kurulması için gerekli izinleri alarak gönüllülerle ilk toplantılarını yaptıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi tarafından Kızılay’ın ilk arama kurtarma ekibi “SAR” kısa adıyla Kdz. Ereğli ilçesinde kuruluyor.
Türk Kızılayı gönüllü arama kurtarma ekibi dün akşam ilk toplantısını Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız başkanlığında gerçekleştirdi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan, maden işçileri, sağlıkçılar, eğitimciler ile çeşitli meslek dallarından gönüllülerin katıldığı toplantıda Başkan Yağız, kuruluş çalışmaları ve eğitim süreçleri hakkında gönüllülere bilgiler verdi. Kızılay Arama Kurtarma ekibi SAR’ın asli unsurlarının madencilerden oluşacağını ifade eden Başkan Yağız “Son yaşanan depremlerle birlikte özellikle bölgemizde arama kurtarma ekibinin kurulmasının çok doğru bir adım olacağını düşünerek Türk Kızılayı Genel merkez yöneticilerimizle konuyu istişare ettik ve gerekli izinlerimizi aldık. İlk olarak Kızılay ve AFAD’a gönüllü üye olacağız. Ardından Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi’nde asli unsuru 10’ar kişilik madencilerden oluşmak üzere biz gönüllülerle birlikte ekipler oluşturacağız. İlk olarak ilk yardım ve iş güvenliği eğitimlerimizi alacağız. Daha sonra da farklı eğitimlerden geçeceğiz. Neden madenciler asli unsur olacak? 11 ilimizde yaşanan büyük depremlerde de gördükkü madencilerimiz çalışma teknikleri ile hiçbir arama kurtarma ekibinin giremediği yerlere dahi girebiliyor ve hayat kurtarıyor. Bizler burada madencilerimizin kurtarma sırasında ihtiyaç duyacakları her türlü araç, teknik ekip ve ekipmanı kendilerine temin edeceğiz. Ekiplerin başında bulunan ve ekipte yer alacak diğer arkadaşlarımız madencilerimizin hem koordinasyonunu hemde ihtiyaçlarını gidermede kendilerine yardımcı olacaklar. İnşallah ülkemizde bir afet yaşanmaz ve kuracağımız arama kurtarma ekibi SAR’a ihtiyaç duyulmaz. Ancak ihtiyaç duyulursa da ekiplerimiz tam profesyonel ekipmanları ile birlikte her an hazır olacaklar. SAR’ın ihtiyaç duyacağı aracımız yakında geliyor. Tüm ekipmanlarımızı da Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi ve hayırseverlerimizin destekleri ile temin edip hazır hale getireceğiz. Tüm ekipmanlarımızı Düzce AFAD koordinasyon merkezinde hazır tutacağız. Olası bir ihtiyaç halinde ekiplerimiz buradan yola çıkıp ekipmanlarını alarak afet bölgesine gidip çalışmalarını yapabilecekler. Ben bu oluşumun ülkemiz başta olmak üzere tüm bölgemize hayırlı olsun. Kızılay SAR arama kurtarma ekibine katılmak isteyen gönüllüler bizzat Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi’ne gelerek kayıt yaptırabilirler.” Dedi.

AdminAdmin