YEREL
Giriş Tarihi : 15-10-2023 14:12

Kızılay maden şehitleri anısına fidan dikti

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi tarafından 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Kızılay maden şehitleri anısına fidan dikti

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi tarafından 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız 14 Ekim 2022 tarihinde Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan kazada hayatını kaybeden 41 maden şehidi için bugün Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü sahasında fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Amasra ve tüm maden şehitleri için etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Daha sonra Kızılay gönüllülerine TTK Armutçuk sahası gezdirilerek kömür üretiminin aşamaları ve madencilerin çalışma hayatı hakkında bilgiler verildi. Yaklaşık 200 kadar Kızılay gönüllüsü daha sonra Amasra Maden Şehitleri anısına fidan dikimini gerçekleştirdi.
Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız burada yaptığı konuşmada “Bundan tam bir yıl önce Bartın ilimizin Amasra ilçesindeki maden ocağında grizu patlaması sonucu 41 madencimiz hayatını kaybetmişti. Türk Kızılayı Kdz. Ereğli Şubesi olarak ben de ekiplerimizle birlikte oradaydık. Ailelerimizin acısına şahit olduk. Üzücü bir olaydı. Maden kazasının üzerinden bir yıl geçti. Bizde Amsra’daki maden şehitlerimiz anısını yaşatmak için fidan dikimi yapmak istedik. Bugün burada 200 kadar gönüllümüz ile fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize katılıp destek olan 
Kızılay gönüllülerimiz ile AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Sezer ve yönetimine, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan ve yönetimine, Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve yönetimine, Kdz. Ereğli ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman ve ekibine, TTK Armutçuk Müessese Müdürümüz Faik Alp ve tüm madencilerimize teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha Amasra’daki maden şehidi kardeşlerimizi saygıyla anıyor, tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

AdminAdmin