YEREL
Giriş Tarihi : 21-04-2024 13:14

ZONGULDAK BARO BAŞKANINDAN MİTİNGE DAVET...

Zonguldak Barosuna bağlı avukatlar 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen gecede bir araya geldi.

ZONGULDAK BARO BAŞKANINDAN MİTİNGE DAVET...

Zonguldak Barosuna bağlı avukatlar 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen gecede bir araya geldi.

Zonguldak Baro Başkanı Av.Türker Kapkaç, düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, Türkiye Barolar Birliği tarafından 27 Nisan cumartesi günü Ankara’da tüm avukatların katılımıyla “Avukat için de Adalet” demek için Büyük Savunma Mitingi düzenleneceğini belirterek, Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce avukatın, kronik sorunları bu kez hep birlikte ve aynı ruhla haykıracağını söyledi.

Kapkaç, açıklamasında şunları  ifade etti:

“5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz gecemize hepiniz hoş geldiniz.

Hukuk ve adalet mücadelesi veren bizler; iş tempomuzdan, iş stresinden ve her geçen gün daha çok artan mesleki sorunlarımızdan uzaklaşıp, birlikte sohbet etmek ve keyifli bir akşam geçirmek için toplandık. Katılımlarınızdan ötürü herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Biz avukatlar her şeyden önce hukuk insanlarıyız. Ortada bir hukuksuzluk varsa bu hukuksuzluğu yine hukukla çözmeyi çok iyi biliyoruz.

Zonguldak  Barosu, kendisine güç veren yüzlerce üyesiyle birlikte bağımsız savunmanın, evrensel insan hakları ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün güvencesi olmaya ve ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya devam edecektir”

Bu gece mesleğimizle ilgili sorunlara değinmek istemiyorum. Tüm sorunlarımızı 5 Nisan Avukatlar Günü törenlerimizde basın açıklamasıyla her sene tekrarlıyoruz, ve yenileri eklenmeye devam ediyor.

Türkiye Barolar Birliği tarafından 27 Nisan Cumartesi Günü Ankara’da tüm avukatların katılımıyla  “Avukat için de Adalet” demek için Büyük Savunma Mitingi düzenlenecektir. Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce avukat, kronik sorunlarımızı bu sefer hep birlikte ve aynı ruhla haykırmak için toplanacağız.

 Birçok meslektaşım şahsi araçlarıyla katılacaklarını bildirdiler. Biz yine miting için otobüs ayarladık. Toplu bir şekilde katılmak isteyen meslektaşlarımız isimlerini Baromuza bildirebilirler. Birlikte olarak Avukatların ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermeliyiz.

Biz avukatlar halkın sesiyiz. Avukatın sesi kesilirse, yurttaşların nefesi kesilir. Her zaman dediğimiz gibi Avukatlık bir mücadele mesleği.

Mücadelemize yılmadan, eğilmeden, bükülmeden devam edeceğiz.

Görev süremiz boyunca sizlerden aldığımız enerjiyle; birbirimizi dinleyerek, birlikte düşünerek, fikirlerimizi birleştirerek meslektaşlarımız için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

Bu yolda bizlere güç veren tüm meslektaşlarımıza, aramızda bulunan konuklarımıza, önceki dönem başkanlarıma, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu, üst kurul üyelerimize ve tüm komisyonlarda görev alan meslektaşlarımıza, ve Baro Personelimize teşekkür ediyorum.

 İyi ki varsınız.

Meslektaşlarımızın Avukatlar Günü’nü ve yine bu gece Mesleğinde 25.yılını dolduran ve plaket alacak meslektaşlarımı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar ve daha uzun yıllar savunma mesleğine katkıda bulunmalarını diliyorum.

Evet artık bu geceyi başlatalım ve eğlenelim. Görüyorum ki bugün burada olan herkesin istediği de bu.

Değerli misafirlerimize bu güzel günümüze ortak oldukları için çok teşekkür ediyor, keyifli bir gece geçirmenizi diliyorum.

 Hepinize ; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AdminAdmin