ZBEÜ’de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nevruz Bayramı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde coşkuyla kutlandı.

YEREL - 21-03-2024 16:55 213 kez okundu.

ZBEÜ’de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nevruz Bayramı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde coşkuyla kutlandı.

ZBEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamasına, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Nevruz’un Türk tarihi boyunca sahip olduğu öneme değinen Rektör Özölçer, Nevruz’un baharın gelişiyle doğanın yeniden dirilişinin müjdecisi olmasının yanında tarih boyunca tüm insanlığın barış ve kardeşliği için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Rektör Özölçer ayrıca, asırladır Türk kültür ve medeniyetinin Nevruz’a verdiği öneme değinerek bu gelenek ve duygunun sonraki nesillere de aktarılmasının gereğinden söz ederek ZBEÜ personel ve öğrencileri başta olmak üzere herkesin Nevruz Bayramı’nı kutladı.
 

Rektör Özölçer’in konuşmasının ardından ZBEÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyarak geçiş töreni düzenlediler. Geçiş töreninin ardından Zonguldak Çaycuma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri düzenledi. Gösterinin ardından Zonguldak İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve Erdemir Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi sahneye çıkarak izleyicilere gösteri sundular.

 

Halk oyunları gösterisinin ardından eski Türk kültüründe hastalıklardan ve kötülüklerden arınmanın sembolü olan Nevruz ateşini yakmak için tüm protokol üyeleri ve konuklar Spor Salonu dışına davet edildi. Rektör Özölçer protokol üyeleriyle birlikte, bir Nevruz geleneği olarak güç ve kudretin göstergesi çekiçle örs üzerinde demir dövdü. Demirin dövülmesi sonrası Nevruz ateşinin yakılmasıyla başta Rektör Özölçer olmak üzere protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ateşten atladı. Protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin davul ve zurna eşliğinde ateşin etrafında halay çekerek renkli görüntüler sergilemesinin ardından Nevruz kutlamaları son buldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

24-04-2024 - YEREL

TGF; Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi

TGF; Anadolu Basını için Meclis Araştırması istedi

24-04-2024 - YEREL