SİYASET
Giriş Tarihi : 06-03-2024 12:02

BAŞKAN POSBIYIK: '2014’E GERİ DÖNMEMEK İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ'

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belen Mahallesi ve Belen Yeni Mahalle’de ‘Aşkım Ereğli’ dediği hemşehrileriyle bir araya geldi. Yağmurlu havaya rağmen mahalle sakinleriyle dertleşen Başkan Posbıyık, Ereğli’nin tekrar 2014’lü yıllara dönmemesi için meclis üyelerine ve kendisine destek istedi.

BAŞKAN POSBIYIK: '2014’E GERİ DÖNMEMEK İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ'

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında Belen ve Belen Yenimahalle’de vatandaşlarla bir araya geldi.

Beraberinde belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte 2 mahalleye ziyarette bulunan Başkan Posbıyık, yağmurlu havaya rağmen kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür etti ve Ereğli gündemi hakkında konuştu. 25 yıldır Ereğli halkının destekleriyle Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Başkan Posbıyık, ‘Kötü bir adam olsam beni seçermiydiniz? Bu dönemimde de Ereğli halkının haklarını savunmaya devam edeceğim” dedi.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

Yıllardır bas bas bağırıyorum. Ereğli’nin trafik sorunu var, çözümü için öncelik Çevre Yolu’nun yapılması lazım. Kepez’de sürekli kazalar oluyor, canlarımız gidiyor. Devrek yol ayrımında zaten uyarılarımıza rağmen tuhaf yapılan bir köprü var, orada trafik kilitleniyor. Çevre Yolu projesi hazır. Zonguldak’tan gelen tırlar, otobüsler, kamyonlar Hastanenin oradaki kavşaktan girecek direk Alaplı’ya pidosun oradan bağlanacak. Bu yolun yapılması lazım. Ben kent içi trafiğini rahatlatmak için alternatif yollar yapıyorum. Kepez’de, Uyuyan Güzel Tepesi’nde, Belen’de, Aktaş’ta görürsünüz yeni yollar açtım. Direk trafiği Pazar yerine ve daha da arkadan eski hastanenin oraya indirecek yollar açıyorum. Amacım merkezi hükümet Çevre Yolu’nu yaparsa Kepez yolu belediyeye devredilecek ve böylece açtığım alternatif yolların bağlantılarını açarak yüzde 40 oranında Çevre Yolu trafiğine giden trafikle birlikte Ereğli trafiğini rahatlatmak. Bunun için Çevre Yolu’nun yapılması şart.

-BELEDİYECİLİK ÖN GÖRÜ İŞİDİR-

20 sene evvel Yeni Belen’de 80 dönüm yer aldım. Şehir mezarlığı dolacak diye düşündük. Oraya 20 dönümde Belen Mezarlığı’nı koyduğunuzda 100 dönüm yapıyor. İkinci şehir mezarlığını Belen’e yaptık. Buraya birde Şehitler Mezarlığı yapıyoruz. Şimdiki durumda 80 dönüm arsayı alamazsınız bile, Belediyecilik öngörü işidir.

-5 YILDA BÜTÜN FELAKETLERDE İYİ SINAV VERDİK-

Türkiye son 5 yılda çok sıkıntılar çekti. Covid hepimizi üzdü. Yakınlarımızı, dostlarımızı kaybettik. Yol arkadaşım Yaşar Balcı’yı da kaybettik.  Belediye olarak o süreçte sürekli halkımızın yanında olduk. İnsanlar maskeye ulaşamazken 400 bin maske ürettik halkımıza dağıttık. 100 bin dezenfektan ürettik. İnsanlar evden çıkamazken evlere kadar yemek dağıttık. Bir gün demirçelikten benimde müdürüm olan bir ağabeyim telefon etti. ‘Ya başkan benim maddi durumum iyi, hanımda vefat etti. Peynir ekmek yemekten bıktım çünkü param var ama dışarıda lokantalar kapalı, bana da yemek gönder’ dedi ve anladık ki 65 yaş üstü üzeri talep eden herkese aş gönderdik.  Onun peşinden lokantadan, kahveden ayrılan, işsiz kalanların evlerine aş gönderdik. O sıkıntılı ortamda dertlere çare olmaya çalıştık. Peşinden Türkiye’nin 11 ilinde büyük bir deprem oldu. Hepimiz kan ağladık. Biz Ereğli’de AKM’yi kriz masası kurduk. Sizlerde geldiniz. Her mahalleden battaniye, yorgan, iç çamaşırı, bot, mont her şey geldi ve Ereğli gibi bir ilçeden deprem bölgesine 18 tır gönderdik. Ereğli halkından müteşekkirim. Peşinden Ereğli’ye bir kasırga geldi. Gemiler battı, sahilde taş üstü taş kalmadı. Mezarlıklar yerlerinden oynadı. 20 sene ilmik ilmik işlediğim sahil berbat oldu. Hala batan gemi çıkarılamadı, çalışıyorlar.

-YEREL SEÇİMDE PARTİCİLİK OLMAZ-

Bu dönemde aday olup olmayayım mı diye düşünürken Ereğli halkından çok yoğun bir talep aldım, ‘Başkanım kaldırırsan Ereğli’yi yine sen ayağa kaldırırsın’ diye. Birde gördüm ki kaotik ortam isteyenler yine 2014’de seçimi kaybettiğimdeki gibi tekrar harekete geçtiler. İmar planlarından bunu görebiliyoruz. Yeşil alanları parsel parsel satın almaya başladılar. Hepsini isim isim biliyorum 9 kişilik bir çete. Dertleri Halil Posbıyık aday olmasında hangi partiden kim belediye başkanı olursa olsun, onun damarından gireriz diye düşünüyorlar. Bunları da görünce eşimle konuştum tekrar aday olmaya karar verdim. Ereğli halkının haklarını sonuna kadar savunurum. Yerel seçimde, muhtarlıklarda particilik olmaz. Geçen bir hacı abiyle konuştum (AK Partili), beni çok sever. Bana dedi ki, ‘Ya başkan biz seni çok seviyoz ama bişey yapamayacağını bilsemde partim kimi korsa, odun da koysa ona oy vereceğiz’ dedi. Kendisine çocuklarına, torunlarına ihanet ettiğini söyledim. Yerelde particilik olmaz, lidere oy vereceksin. 2014 yılına tekrar dönmek istemiyorsanız hep birlikte hareket etmeliyiz. Yapacak işlerim var. Sizden sadece kendime oy istemiyorum, beni mecliste de güçlü yapın ki, muhalefet kıskançlıktan hizmetlerimi engellemesin.”

AdminAdmin