SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 11:10

BAŞKAN POSBIYIK, DAĞLAR VE GÖKTEPE MAHALLESİ’NDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Dağlar ve Göktepe Mahallesi’nde soğuk havaya rağmen halkın coşkusuyla karşılandı. Hayatını Ereğli’ye hizmete adadığını belirten Başkan Posbıyık, “İnsanların omzunda evlerine su taşıdığı günlerden 2 Ereğli’ye yetecek suyu olan bir kent haline nasıl getirdiysek, önümüzdeki dönemde Ereğli’yi büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğim. Bir felaket yaşadık, ilk etapta yaraları sardık. Şimdi Ereğli’yi tekrardan ayağa kaldırmak için ekibimle gece, gündüz çalışıyorum” dedi. Demirçelike Ereğlili işçilerin giremediğini ve Karabük ve Kırıkkale’den işçi geldiğini anlatan Başkan Posbıyık; “Benden başka kimseden ses yok. Ereğli’nin uşaklarını demirçelike almıyorlar. Kırıkkale’den, Karabük’ten alıyorlar. Bakın hala Takas’ı getirmediler. İşçilerimiz emekli olacak çocuklarını işe sokacak izin vermiyorlar. Böyle giderse 5-10 yıl içinde demirçelikte Ereğlili işçi kalmaz” diye konuştu.

BAŞKAN POSBIYIK, DAĞLAR VE GÖKTEPE MAHALLESİ’NDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezilerine Dağlar ve Göktepe Mahallesi’nde devam etti.

Soğuk havaya rağmen halkın coşkusuyla karşılanan Başkan posbıyık, gösterilen ilgiye ve halkın güvenine teşekkür etti. Dağlar Mahallesi’nde Ecvet şahin, Göktepe’de Muhtar Mustafa Atmış tarafından karşılanan Başkan Posbıyık, mahalle sakinlerini dinledi, önemli açıklamalarda bulundu.

-TARİHİMİZİN EN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADIK-

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Doğal afet oldu. Mezarlıklarda, sokaklarda ağaçlar kalmadı. Mezarlıklarda ağaçlar yıkılırken mezarlara zarar verdi. Sahil harabeye döndü. Plajlarımız gitti. Balıkçı esnafımız çok zarar gördü. Bir felaket yaşadık, ilk etapta yaraları sardık. Halkımızda bize güvendi. ‘Ereğli’yi tekrardan sen ayağa kaldırırsın’ dedi. CHP Genel merkezi tarafından düzenlenen memnuniyet anketinde yüzde 72.6 destek verdi ve CHP’de Türkiye’de birinci oldum. Allah sizden razı olsun. Bu güveninizi hiç bir zaman boşa çıkarmadım, çıkarmayacağım. Şimdi Ereğli’yi tekrardan ayağa kaldırmak için ekibimle gece, gündüz çalışıyorum.  İnsanların omzunda evlerine su taşıdığı günlerden 2 Ereğli’ye yetecek suyu olan bir kent haline nasıl getirdiysek, önümüzdeki dönemde Ereğli’yi büyütmeye ve geliştirmeye devam edeceğim.

-EREĞLİ SUBAŞI’NA KADAR BÜYÜYECEK-

Ereğli’de yeni istahdam sahaları için karar aldık, çalışmalara başladık. Sınırlarımız Soğanlıyörük’e kadar. Şimdi Süleymanbeyler’e (Subaşı) kadar Ereğli’yi büyüteceğim. Oralarda yeni fabrika sahaları oluşturacağım. İstanbul-Ankara’daki fabrikalar kiralar arttığı için, ustalarının ev kiraları arttığı için bu tarafa, Anadolu’ya kaçıyor. Ancak Ereğli ve Alaplı OSB doldu. Ereğli’yi Subaşı’na kadar büyüttüğümde yeni iş alanları açılacak ve dışarıdan fabrikalar İstanbul-Ankara’ya yakınlığı nedeniyle Ereğli’yi tercih edecek.

-BÖYLE GİDERSE DEMİRÇELİKTE 5-10 YIL İÇİNDE EREĞLİLİ İŞÇİ KALMAYACAK-

Erdemir’e havasını Dağlar, Göktepe, Ereğli soluyor. Demirçelik’e adam alıyorlar ama Ereğli uşakları giremiyor. Benden başka kimseden ses yok. Ereğli’nin uşaklarını demirçelike almıyorlar. Kırıkkale’den, Karabük’ten alıyorlar. Bakın hala Takas’ı getirmediler. İşçilerimiz emekli olacak çocuklarını işe sokacak izin vermiyorlar. Böyle giderse 5-10 yıl içinde demirçelikte Ereğlili işçi kalmaz. Ben ses çıkartınca bana da kavgacı diyorlar. Ereğli halkının haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim.”

AdminAdmin