SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 12:32

Fazlı Erdoğan, Genel Seçimlerde aday olmayacağını açıkladı:"‘SİYASET MESLEĞİM DEĞİL, GÖREVİM’

TBMM 22. ve 23. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yaklaşan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olmayacağını, ancak yapılacak ilk yerel seçimlerde görev verilirse Belediye Başkanlığına aday olacağının mesajını verdi.

Fazlı Erdoğan, Genel Seçimlerde aday olmayacağını açıkladı:

Haber Merkezi: TBMM 22. ve 23. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Şirin Ereğli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şafak Erel ve Z Haber Kdz.Ereğli Temsilcisi İlknur Turt’a açıklamalarda bulunarak, güncel ve siyasi konulardaki sorularını yanıtladı.

İlk olarak, önümüzdeki 14 Mayıs’ta ki Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olup olmayacağı sorusu üzerine TBMM 22. ve 23. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan; “Türkiye’miz için Ülkemiz için büyük deprem oldu. Ölenlere Rahmet kalanlara geçmiş olsun hastalara şifa versin. Ülkemiz seçime gidiyor hayırlı ve güvenlik içinde vatandaşımızın özgür iradesinin sandığa yansımasını temenni ediyorum. Şahsıma soruyorlar, sevenimiz yöremizde ki Muhtarlarımız olmak üzere arkadaşımız gazeteciler, dostlarımız aradı. Daha öncede defalarca belirtmiştim. Zonguldak Milletvekilliği konusunda bir düşüncem olmayacağını belirtmek isterim. Geçen dönem de olmadım bu dönem de olmayacağım”dedi.

‘YERELDE GÖREV VERİLİRSE HAZIRIM’

Erdoğan, konuşmasını şu şekilde devam etti:

“Ereğli’de yerel bazda bir ihtiyaç olduğunda böyle de bir görev verilirse bunu red etmeyeceğimi, değerlendireceğimi söylemiştim. Şu anda birinci önceliğimiz Zonguldak’ımızın en iyi şekilde Ak Parti Cumhur ittifakıyla temsil edilmesi ve Ereğli’nin göz ardı edilmemesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldi. Ereğli’nin adayı benim diye bir ifade kullandı. Demek ki Ereğli’nin bu konuda bir eksiği bir unutulmuşluğu var ki bunun altını çizdi. Bu dönem bunun göz ardı edilmeyeceğini ben arzu ediyorum. Davamın, Partimin, Cumhurbaşkanımın, Cumhur ittifakının, arkadaşlarımın maddi manevi arkasındayım çalışıp destek vereceğim.”

‘BENİM GÖNLÜM EREĞLİ’DİR, ZONGULDAK VE ÜLKEMDİR’

Yaklaşan genel seçimlerde tarafsız olacağını söyleyen Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ereğli’den kim Aday olur kim olmaz tahmin edemiyorum. Herkese eşit olmaya çalışırız. Her Yiğidin gönlünde bir aslan yatar, benin gönlümde Ereğli’dir, Zonguldak’tır, Ülkem’dir.

Birinci işimiz 2023 açıkça Bayrağını burada dikmektir. Cumhurbaşkanımız 2028’e kadar o âlim makamda onun temsilini sağlamaktır. Parlamentoda da en güçlü şekilde gurubu oluşturmaktır. Tabi ki bu önceliktir. Bu işi hallettikten sonra da yerel bazda da seçimlere doğru bakacağız.

Niye Milletvekilliği değil de Belediye başkanlığı adaylığı diye soranlar oluyor. 1994 de aday olduk, yarım kalan işlerimiz var, Ereğli için faydalı olacağımı bir şeylere dokunabileceğimi düşünüyorum. Siyaseten de belki hizmete öncelikliyim, kendi işimi gücümü çocuklarıma teslim edip, Ereğli öncelikli Ereğli projelerini gerçekten diğer bölgelerde olmayanı Ereğli’ye taşıyarak, hatta oralarda olanın fazlasını buraya taşıyarak bir sonucu açıkça görmek isteriz. Farkı fark edenler olabilir, etmeyenler de olabilir.

‘SİYASET MESLEĞİM DEĞİL, GÖREVİM’

Yaklaşan Genel Seçimlerde aday olmayacağını ancak görev verilirse, Belediye Başkanlığı’nda aday olacağının mesajlarını veren Erdoğan, konuşmasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi:

“Ben Siyaset hastası değilim, siyaset benim mesleğim hiç olmadı, hep görevim oldu. Orada da görev verilirse seve seve yaparım. Verilmezse de küsmem darılmam kırılmam. Hayatımın dört dörtlük dolu dolu geçmesi, Ailemin huzuru benim birinci önceliğim. Birinin ayağına basmak için bir gayretim yok. Birilerini de başıma çıkarmak için de bir derdim yok. Herkes kendi alanını dolduracak. Nasip kısmet elbette kime nasipse yanında oluruz. Herkes bilsin ki bu iş hesapla olmuyor. Sağlıklı zeminde sağlıklı sonuca yürümek lazım.

Gerçekten hizmet ve proje öncelikli, bu konuda Ereğli’nin ihtiyaçlarını belirleyerek uzun soluklu bir yolculuk bu, en az bir 5 sene. Ereğli’nin o 5 sene de yapılacak çok projeleri olabilir.

Bunun altını çizecek saat gelirse, geçmişte olduğu gibi o gün geldiği zaman biz sizi arar buluruz. Birlikte çok güzel günlerde çok güzel fikirleri paylaşırız. Önce konuşup sonra düşünenlerden olmak istemiyorum. Önce düşünen sonra konuşan bir insan olmak istiyorum.”

AdminAdmin